ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok hocam derdim herhangi bir şey geçmek değil. Ama olmayacak duaya da amin demem.

Yaşınızı bilmiyorum. Bu ülke youlike.com gibi bir projeyi harcadı. Dünyada da tekti. Size yazdıramazsınız ya da bir Türk bunu yazamaz demiyorum. Size tutturamazsınız diyorum. Hatta büyük harflerle yazayım TUTTURAMAZSINIZ.

Bunun bir sürü emperyalist nedenleri var. Youlike hikayesinin son buluşunu ayrıntılı incelerseniz, bana hak verirsiniz. Facebook, Google, Twitter, Tiktok, hatta Pinterest... Bunların hepsi birileri yol verdiği için oldu.
emperyalistlere de bağlandı ise tam kahve muhabbetine döndü İşin en kolay kısmı yazılım zaten, script vs fark etmez sıfırdan yazılmasına da gerek yok Amerika'yi tekrardan keşfetmekten farkı da yok. herkes bu sosyal platformların neden patladığı ve tutuğu hakkında teorileri var. Ama bence aslında olay yeni bir yazılım yeni bir uygulama değil yeni bir fikir ve herkesin her an ihtiyaç duyabileceği bir fikir. Facebook'tan önce facebook'a benzer çok iş vardı ama aynı slogan'i olan yoktu. Lise arkadaşlarını bul diye slogan ile çıktı herkes'in kayıt olma sebebi acaba ben eski arkadaşlarımı bulabilir miyim idi sonradan yavaş yavaş bu hale geldi. Twitter herkesin ilk kayıt olma sebebi haberleri kolay ve ulusal bir şekilde takip etmek idi sonrada evrildi bu şekilde. İnstagram sadece fotoğraflarını paylaşmak ve belli bir sürede kaybolan fotoğraf dan dolayı girdi sonradan bu hale geldi. Linked dünya ya cv gönder sloganı ile çıktı sonra bu hale evrildi. Bu şekilde uzar gider. Şimdi sizin yazacağınız, yazdıracağınız, yazacağımız sosyal medya kullanıcı neden girip kayıt olsun. Diğer konuya gelirsek şu gün facebook bir anda püf diye ortadan kaybolsa bütün facebook kullanıcıları alternatif mi arar yoksa yeni şeyler mi aramaya başlar ben cevap vereyim yeni şeyler yeni sloganlar arar çünkü artık ilk çıkış sloganını kaybet'i yoksa facebook durduk yere neden canlı yayın stream olayına,sanal market olayına girdi yeni şeyler vermek için insanlara, aynısını twitter ve diğer platformlar için de geçerli. Yani katma değerli proje üretmek istiyorsanız önce fikir sonra diğerleri gelir zaten yazılım ise bu işin en kolay kısmı en zoru fikir sonra maddiyat sonra yazılım. Peak game ve diğerleri içinse bunlar büyük paralar ama bizim için büyük ama dünyada milyonlarca örneği bulunan normal bir strartup'un tutması vs bu tür startuplar hep olacak ama malesef nereyde hiç biri bir facebooki instagram twitter olmayacak çünkü bunlar niche sektörler insanlar sürekli ihtiyaç duyduğu sektörler değil