Birileri bunları yapmazsa bir 50 yıl daha r10'da yazılımlar, robotikler yerine takipçi satarız hocam. Parayı içerde tutma fırsatımız varken insanların bir yabancı mecradan diğerine koşması beni biraz düşündürdü bu kadar
Tamam yapalım güzel hoş diyorsun da burada yazılım planlama vs büyük ölçekli bir proje ortaya sunmak gerekiyor. Bir sosyal ağ platformu yazmak inanın zor bir şey değildir. Önemli olan ölçeklenebilirlik. Senin kurmuş olduğun platform aynı anda milyonlarca kullanıcıya en ufak problem yaşatmadan hizmet verebilmeli. Böyle bir sistemi oluşturmak için çok sayıda yazılımcı gerekecektir. Sadece yazılımcı üzerinden ilerliyorum bu yazılımcılara çalışacak ortam sağlamak gerekmekte bu yazılımcılara para ödemek gerekmekte. Maliyet maliyet maliyet. Bunları finanse edecek bir imkan olmadıktan sonra sonu hüsranla bitecektir.Şimdi şey de diyebilirsiniz Facebook Twitter vs ilk çıktığında bu kadar gelişmiş değillerdi sonradan büyüdüler. Şimdi pazarda ön plana çıkabilmek için sizin onlarla eşdeğer şekilde yer almanız gerekiyor. Şimdi orta halli bir tasarım az ölçeklenebilir kullanıcı sayısına sahip bir platform ile atılayım desen olmaz. Bugün Türkiye'de sosyal mecralar yasaklansın ve sen yeni bir atılım yapıp sosyal mecranı son kullanıcıya sun emin ol bu kullanıcılar VPN gateway kullanarak yine o Twitter Facebook Instagram kullanacaklardır. Bir yerlerden başlamak gerek mi evet ama bu senin benim gibi birkaç kişinin hadi birleşelim toplanalım tüm emeğimizi döküp ortaya bir şey çıkartalım diye yapılacak bir iş değil. Bir fikir oluşturması açısından alttaki linki bırakıyorum incelersin
https://www.facebook.com/note.php?no...50187460703920