Mesajınız için çok teşekkür ederim. Şirket kurulumundan sonra iş yeri adres değişimi kolayca yapılabiliyor mu? Yani tekrardan bir denetleme falan oluyor mu?
Aslında yazının başında belirttiğim gibi sanal ofis düşüncem sadece açılış için değil. Sadece daha kurumsal görünmek ve tek bir yere bağlı kalmadan mobil olarak çalışmak. Mesela ben yurt dışına veya şehir dışına çıktım diyelim. Benim yerime evrakları güvenli bir şekilde teslim alabilecek biri olması da gerekir.
Bu arada şuanda çalıştığınız sanal ofis firmasından memnunsanız özelden veya buradan benimle paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim. Tabi sadece bir rica. Tekrardan teşekkürler.
Kargoları v.s sizin adınıza teslim alıyorlar hatta isteğiniz adrese yeniden kargolayabiliyorlar (anlaşmanıza göre ek ücret bile almayan yerler var). Adresiniz daha merkezi daha kurumsal görünecektir tabiki hatta hemen hemen hepsinde aylık 8-10 saat toplantı odası kullanım hakkı var yani iş görüşmesi v.s yapmak için haftada 2 saat toplantı odası kullanabilirsiniz veya hazır ofis özelliği olan bir firma ile anlaşıp görüşmelerinizi ek ücret ödeyerek aynı yerde özel bir ofis tede halledebilirsiniz (ödediğiniz tüm ücretleri kdv ve gelir vergisinde düşebilirsiniz).
Firma ismi önemli değil bu işi yapan büyük firmalar belli fiyatlarıda 3 aşşağı 5 yukarı aradığınızda ortalama öğrenirsiniz. Daha ucuza mal ediyim derseniz sahibinden üzerinden aylık 100 tl civarına sanal ofis hizmeti veren yerlerde var.
Şirket taşıma (adres değişimi) şahıs işletmesinde (yani oda kaydınız yoksa) bi beyana bakar yeni adrese vergi memuru yeniden gelir orda bi şirket olduğunu onaylar, sizin işleriniz yarıda kalmaz siz çalışmaya devam ediyor olursunuz o arada zaten. (basılı fatura kullanımında yeniden fatura bastırmak yeniden kaşe yaptırmak gerekiyordu) Oda kaydınız varsa ayrıca bağlı bulunduğunuz odada adres değişikliği yapmalısınız ben ATO ya bağlıyım en son sanırım 350-400 TL gibi bir adres değişim ücreti istemişlerdi (rakamı tam hatırlamıyorum). Bunun haricinde bağlı bulunduğunuz farklı yerler varsa (örnek verecek olursak benim firmam yazılım firması ve sanayi sicil belgesi zorunluluğu var, adres değişikliğini bakanlığa bildirip sicil belgesini yeniletmemiz gerekiyor) oralardada adres değişimi yapmanız gerekir (bu extreme bir durum her sektörde böyle şeyler yok). Muhasebeciniz ile detaylı görüşürseniz dışardan birinin göremeyeceği ekstra şeyleride size anlatabilir, ilk işiniz bir muhasebeci bulmak olsun, o sizi yönlendirir)