Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Görüşlerinize saygı duyuyor, birkaçına katılmayıp eklemeler yapmak istiyorum.
Toplum olarak "MUHALEFET" kavramının içeriği yanlış anlayıp o kadar boşalttık ki, kimse konuşamaz oldu. Zaten "SAĞ", "SOL", "MUHAFAZAKAR", "MİLLİYETÇİ", "MUHALİF" ben bu kavramları da anlamıyorum.
Dolar örneğinden gidecek olursak, elbette dolar kurunun durumuyla ilgili kritik yapanlar olacak. Olmalıda. Bu olurken, doların düşmesini sağlayacak argümanları sunan tartışmalarda olmalı. En basitinden bu tartışmalara göre aksiyon alacak bir "HÜKÜMET" olmalı. Kulakları kapalı, gözleri bağlı, elinde düdük ve istediği gibi öttürürse bu OLMAZ. Kavga burada başlıyor. "MUHALİF" kavramını "DÜŞMANLIK" olarak görerek kutuplaşıyoruz. Velhasıl, KUTUPLAŞIYORUZ.
Ülkece yasaklara ALIŞTIRILIYORUZ. Bunun bize hiçbir getirisi OLMAYACAK. İnsanlar zaten sosyal medya üzerinde bile anonim kalma peşinde. HÜKÜMETLERİN takipçi anlayışı yüzünden İSTEDİĞİ, DÜŞÜNDÜĞÜ düşünceyi aktaramaz, paylaşamaz duruma geldi. Ben bu alana girmediğimi ve KORKMADIĞIMI söylemek istiyorum. Hakaret etmediğin sürece, iftira atmadığın sürece, İSTEDİĞİN düşünceyi İSTEDİĞİN gibi aktarabilmelisin. Bunun önünü tıkıyoruz. Totaliter bir anlayış ile gündemde olan konuların GARABETLİĞİ inanılmaz boyutlara geldi. Sırf bir canlı yayın sırasında yaşanan "DISLIKE" hadisesi üzerine gelişen olaylar silsilesi bize bunları maalesef yazmak zorunda bırakıyor.
Son kertede, engelleyici, yasaklayıcı girişimler hiçbir zaman bir getiri sağlamamıştır. Bireylerin düşüncelerine kelepçe vuramazsın. Vurduğun her kelepçe elbet bir gün daha gür, daha güçlü şekilde karşına çıkacaktır.