1- Dünya çapında bilindik siteler, sadece haber değil aklınıza gelebilecek bir çok yerde kendinizi tanıtacak yazı yazdırın.
2- Tüm sosyal profillerinizi açın, linkedin, tumblr, twitter, twitch, instagram, face, youtube aklınıza gelebilecek hepsi
3- Kendi adınıza siteler açın gerekirse blogspot ve wordpress ile paravan siteler oluşturun
4- Birilerine para verdirip beat yaptırıp, spotify, youtube music, apple music gibi yerlerde yayınlatın.
5- İnstagram hesabınızın taklidini açın ve kendi asıl hesabınızla şikayet edip kapattırın, 3-4 kere yapın
6- Yapabiliyorsanız şahıs şirketi kurup ünvan kısmına ad soyadınızı yazın, kaşenizde ad-soyad ünvan olarak gözükecek gibi düşünün, belge gönderirken işe yarar
7- Mavi tikli yorum alın
8- Aktif olun, kaliteli içerikler paylaşın
9- Yapma imkanınız varsa dergi gibi yazılı basın veya internette bulunacak e-kitap tarzı yerlerde kendinize yer edinin
Kısacası ''Ben burdayım, taklit edilme ihtimalim var, bu yüzden taklitlere karşı mavi tik istiyorum'' mesajını instagrama verin
Hocam mavi tiki arkadaşım için almaya uğraşıyorum kendi adında news kayıtlı sitesi mevcut. Ayrıca 10-15 tane de farklı news kayıtlı sitelerde tanıtım yazısı mevcut. Youtube, twitter vb. sitelerde de profilleri mevcut. Ancak başvuru yapıldığında red geliyor. Şu an tek eksik büyük haber siteleri oralarıda deneyeceğiz.