emreyavsan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk olarak wix'e kesinlikle bulaşmayın. Wordpress kullanın, başınız ağrımasın.
Diğer sorunuza gelecek olursak. Wordpress hosting kavramı firmadan firmaya değişir. Örneğin daha önce bir müşterim Natro'nun Wordpress hostingini kullanıyordu, kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ne cpanel erişimi var ne yedeğinizi dışarı aktarabiliyorsunuz. Sitenin yedeğini alıp başka firmaya geçmeyi bırakın normal hostinge geçmek istersiniz yine de yedek dosyasını alamazsınız (normal bir müşteri için bu). Bizzat yaşadığım için bu kadar net anlayabiliyorum. Ama başka bir müşterim Hostlab'ın Wordpress hosting paketini kullanıyordu. O da Natro gibi wordpress özel optimize edilmiş bir hosting veriyor size. Ama siz normal hosting paketi almış gibi istediğiniz her türlü dosyaya erişebiliyorsunuz. Memnun kalmazsan bile cpanel'e erişimin olduğu için başka firmaya rahatça geçebiliyorsun. Kısaca wordpress hosting almadan önce ilk olarak cpanel erişiminizin olup olmadığını sorun. Daha sonra para iadesinin olup olmadığını sorun. Eğer para iadesi de varsa hizmeti satın alın, normalde kuracağınız siteden daha ağır bir site kurun. Eğer sorunsuz çalıştırırsa kendi ana sitenizi kurun. Fakat ufak yüklenmede patlarsa para iadenizi alıp başka bir firma bakın. İyi forumlar.
Hocam değerli deneyimlerinizi benimle paylaştığınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz kısımları göz önünde bulundurarak bir yol haritası çizeceğim teşekkürler sagolun