Ben 4,5 yıldır macbook pro kullanıyorum. O dönemler i3 Asus marka bir bilgisayar kullanıyordum. Excel dosyası açarken dahi sıkıntı yaşadığım oluyordu. Hatta elektrikler kesildiğinde her ihtimale karşı dosyalarımı kayıt ederdim. Benim şu an kullandığım bilgisayarı aldığım dönem 4000 TL'ye i7 notebook satılıyordu. Kararsız olacak şekilde üzerine 1000 TL daha vererek i5 macbook pro almayı tercih ettim.
Sanırım aldığım günden bu zamana bilgisayarı 10 defa ya kapattım ya kapatmadım. Şarj süresi şu en aktif kullanımda dahi 6-7 saat götürüyor. Amacım burada pazarlamak değil fakat artılarının uzun vadede daha fazla olduğunu düşünüyorum.
Kaldı ki
https://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro/16-inch 2.400 Dolara satılıyor. Pahalı olmasının sebebi aslında biraz daha bizim paramız ile alakalı.
Kimileri gereksiz demiş saygı duyuyorum tabii ki ama kullanmadan ön yargı ile yaklaşmak da boşa yorum yapmak gibi geliyor. Ek olarak da biraz bütçe meselesi gibi geliyor. Yani parası olan her zaman iyisini almayı tercih eder. Bu sadece bilgisayar için değil her şey için geçerlidir.
Herkese saygılar, iyi çalışmalar.