kaanilbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar çoğu zaman da görüyoruz şikayetlerde bolca adı geçiyor adsenseden kazanç taktikleri danışmanlığı , Instagram reklam danışmanlığı şu para kazanma garantili vs vs sizce bunlar mantıklı mı yani bir insan kazanıyorsa niye bunu insanlara göstersin ki kendisi yapsın kat kat fazlasını kazansın yani bilmiyorum bu tür şeylerden memnun olan var mı danışmanlık altında taktik gibi bir şey bu.. 3000-4000 büyük paralar dönüyor ama kişiye mal olan bir şey yok yani 3000 ise 3000 net kâr bence bu olaya taktik satışı gibi el atılmalı diye düşünüyorum haksız mıyım ?
İngilizce kursuna gittiğinde hocaya sana maliyeti yok, neden bir döneme 500-1000 lira para alıyorsunuz diyebiliyor musun? Eğitim verildiğinde mal ve hizmet gibi maliyet hesabı mı yapılır? Adsense den ya da sosyal medyada bir taktik keşfetmek için ne kadar süre harcanması gerekiyor hiç düşündünüz mü? Maliyet sadece para mıdır? Maliyet hesabınız yanlış.

Diğer yandan şu kadar zamanda şu kadar kazanç vaadedip gerçekleştiremeyenlere forum kurallarını sıkılaştırmak lazım. Bu tür sistemler bir ponzi sistemine dönüyor. Adamlar 3 binden 100 kişiye satıyorlar. 3 ay içinde kazanç vaadediyorlar. 3 ay içinde kazanç vaadi gerçekleşmezse de iadeyi 90 günde yapacağım diyorlar. Oldu mu sana 6 ay. Bu esnada bir kaç yüz satış daha yapıyorlar ve sisteme yeni girenlerden iade isteyenlerin paralarını veriyorlar. Sonuçta içeride yüzbinlerce lira birikiyor ve iadeler yapılmadığında mağduriyet çok geniş çaplı oluyor. İadeleri forum kurallarına göre yapmak lazım. 1 aydan uzun vadeli kazanç garantileri verilmemeli. 1 ay içinde garanti edilen kazanç gerçekleşmezse 1 hafta içinde iade zorunluluğu getirilmeli.