Sosyal medya siyasetten oluşmuyor her yapılanı da kendilerine karşı olanları engellemek için yapıyorlar demekte bazı şeyleri görmezden gelmekle beraber bu görüşte siyaset amacından çıkamaz.
Geçen günler dedim devlet kontrolü eline almalı diye artık beraberinde kendi işlerine de gelir orası beni ilgilendirmez. Sizde nasıl olsa kendi işinize geleni yapıyorsunuz haksız mıyım. Sizde derken yanlış anlaşılmasın ama sanki herkes kutuplaşmış yüzde yüz bölünmüş gibi ya Erdoğancısın ya karşısındasın geçelim bunları ortasından gidersende işte böyle olmaz şöyle olur işin doğrusu budur falan filan tek siz biliyorsunuz her şeyi. Her türlü pislik var kimse sesini çıkarmaz söylemez kimin sorunudur kimsenin değil denilir yapanların sorunudur der geçersin, görmezden gelirsin mahkemesi vardır denilir yalan dolan.
Sanki tek troll akp nin tarafındakiler. Troll falan beni bağlamaz siyaseten de yapılıyorsa vakti gelince bununda önünde durulur ama dediğim gibi her pislik var binlerce terörist var misal bazen şaşıyorum hiç Türk yokmuş gibi geliyor öyle durumlarda ne Türk kalıyor ne troller kalıyor ortada ama laf sokmaya siyasete gelince aman yarabbi sürüler akın ediyorlar, e sosyal medyayı düzgün kullanmayan yine sizsiniz. Ne sandınız siz ki ben demedim mi paralel evrende mi yaşadığınızı sanıyorsunuz sanaldayken. İstediklerini yapacaklar edecekler sen özgürsün bu hususlarda ama karşı yönden araba gelince olur mu demokrasiye aykırı. Demokrasi diye bir şey mi var ki ona bakarsan o zaman AKP demokrasinin en güçlü savunucusuyuz diyor.
Kore olma yolunda ilerliyormuşuz falan he ABD olma yolunda ilerleyelim Avrupa desek daha mı iyi. Demokrasi işlerine gelince işler. Batı sanki sana iyiliğinden hizmet veriyor. Hem fişleme yap bilgi topla hem insanların kutuplaşmasına katkın olsun hem yönlendirme yap istediğin zaman engelleme yap ama Erdoğan yapınca tü kaka. Sonra da devlet fişliyormuş ama sen kendi elinle kendini fişletince bilgi toplatınca no problem neden adama göre Erdoğan düşman devlet düşman ama batı dost hatta batı birliklerini toplasa gelse anamıza bacımıza karışmazlar!
İnanın ki siyaset zerre ilgilendirmiyor beni ama dengeler her zaman vardır, nasıl ki Suriye'de neden Esad ile el sıkışmadınız neden Libya'da hükümetin yanındasınız diyip güya hesap soruyorlar ama kendilerinin işine gelmiyor esasında lakin hiç itiraf ediyorlar mı hayır. Ben devletimin yanındayım sonuna kadar ama maalesef devlette siyasilerin kontrolünde denetiminde e napayım devlete düşmanlık mı yapayım devlet seri katildir mi diyeyim ülkenin canını cehenneme mi diyeyim. Sen insanları işine gelince sokağa dökeceksin ama Erdoğan %50 yi zor tutuyorum deyince kötü olacak ulan sen zaten insanları sokağa dökmüşsün çakal. Ötekine bakıyorsun milleti sokağa dökmüş insanlar ölmüş ama neymiş ben çarpışın mı dedim eylem yapın dediydim olayların buraya varması benim suçum mu denilir. İnce'si çıkar selam getirir bu teröristten ama baş örtü sorunu toplumun çok küçük kesiminin sorunuymuş.
Niye oğlum niye onun hakkınıda savunmuyorsun niye hdp binasındaki anaların hakkını savunmak yerine siyaset yapıyorsun. Ama Erdoğan işine geleni yapınca tek kötü o. Geçelim lütfen bu kavgaların hepsi benim dediğim olacak kavgası ama birbirimizi kandırmayalım demokrasidir şudur budur. İkna odalarını kim kurdu? Halen şimdi yine kurulur ellerinde imkan olsa yine yaparlar o zaman AKP de kursun ikna odalarını biraz siz bakın bakalım nasıl oluyormuş müslümanlar gibi sessiz kalıyormusunuz görelim. Siz bunu yapınca suç olmaz hata olur ama AKP buradan siyaset güdünce mağdurluğu kullanınca o suç olur. Ben taraf değilim ama AKP koyun sürüsü olur siz ise kendi isteğinizle rızanızla eleştirmiş olursunuz.
Ben sürüleşmeye karşıyım yoksa bane ne partilerden. Muhalefettir efendim çok güzel eleştirirler hakkın yanındadırlar özgürlüğün savaşçılarıdırlar. Ha öyle değil mi şimdi yiğidi öldür hakkını ver tabi ki bu ülkenin vatandaşıyız hepimiz ama at izi it izine karışmış durumda önce bunun çözülmesi lazımdır. E sen de çözüme katkı sunsaydın tarafını yanlış seçmeseydin gidip teröristlerle iş tutacaksın sonra da diyeceksin ki sizde zamanında beraber yürümüştünüz beraber iş tutmuştunuz şudur budur. Farkı nedir? Darbeyi öncesinde biliyorduk diyen eleman halen sanırım belediye başkanı. Adamın bir kere sosyal medya hesabına girdim gizlemiş profilini şaka gibi, darbeyi savunacaksın eğlence yapacaksın troll gibi hesabını gizleyeceksin belediye başkanı!!
Ama muhalefettir efendim yapabilir no problem. Eskiden bu kadar dövüş tartışma olmazdı yine herkes istediğini aklına geleni söylerdi ama sürüleşme olmazdı ne olduysa her şey fetönün darbe yemesiyle oldu ondan sonra başladı. Yine muhalefeti hükümetin yanında göremedik her ne kadar hükümette öncesinde iş tutmuş olsa da sonuçta savaş veriyor amasız fakatsız sonra diyorsun ki bu verdiğin savaş hukuki değildir. Allah Allah yahu sen demiyor muydun zamanında güvenlik kurulundan karar çıkmıştı neden savaşmadınız diye, adam savaşıyor be sefer neden savaştınız. Ha sözlerimi cımbızla çekerek cevap yazmayın lütfen neyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Muhalefet yaptıklarında veya savunduklarında haklı da olabilir haklı oldukları yerler olur olmaz değil ama hiçbir zaman samimi olamadılar hiçbir zaman muhalif olamadılar hep düşmanlık yaptılar. Eğer haksızlık hukuksuzluk kutuplaşmalar varsa muhalefetinde payı hiçte az değildir. Erdoğan şeytanın uşağı! Ama aponun heykelini dikecek adam suçsuz yere siyaseten içeride. Ulan siyaseten bunlar mecliste pkk yı savunmuyor mu.
Tabiki siyaseten olacak başka nasıl olacak yasa dediğin nedir. Bir kişiyi alırlar içeri sonra serbest kalır sonra tepkiler yükselince geri alırlar. Ama kimsede sormaz ulan hadi içeride olması gerekiyorda biz demeseydik bırakılacaktı diye sorgulamaz. Vekillerin dokunulmazlığı kaldırılsın derler kaldırılır sonra suçu olanlar alınınca niye aldınız efendim, suçu nedir bilmiyoruz ama yapılan haksızlıktır denilir. Tabi canım tabi Erdoğan hukuksuz ama teröristleri savunanlar hukuktan sonuna kadar faydalanmalı o hukukta artık neyse. Diyeceğim odur ki uzatmakta anlamsız muhalefet önce kendi diktatörünü değiştirsin gerçek bir Atatürkçü seçilsin sonra Erdoğanı seçimle değiştirmek 10 kat kolaylaşır yoksada ister darbe yapılsın isterseniz Amerikayı çağırın isterseniz sokaklara dökülün anca birilerinin planına dahil olursunuz başka amacı olmaz.