Ülkenin dini olmaz haklısın ancak bu ülkede herkes müslümandır. Vatan sevgisi imandandır denilir. İnsan ya karanlığın tarafında olur ya aydınlığın ancak böyle 180 derecelikte ters seçimler olmaz. Şimdi bu kısma girmek istemiyorum yazdığım dallanıp budaklanacak yoksa. Laiklik müslüman olmayana değil müslüman olanada rahmettir.
Yoksa ne sanıyorsunuz birileri istediği için bizim de güç getiremediğimiz için mi bu ülke laik önce bu yalandan kendinizi kurtarın. Müslümanlar teröristtir diye son yıllarda yapılan algıları gördük. Şeytanın oyunlarına gelmeyin. Müslümanlık bu değil diyenleri de gördük. İnsan eleştirecekse kendi aklıyla yapmalı, başkalarının diline pelesenk ettiği cümlelerle değil.
İnsanları zaten ayrıştırmazsan hepsi aynı yerdedir aynı dili konuşur aynı tabaktan yer aynı duyguları da paylaşır. Farklılıkları görüp farkları dayanak olarak kullanarak bunu çoğaltma istekleri anlamsızdır. Ortak noktaları göreceksin kendini ayrı sınıflandırmayacaksın. İslam dünyasından doğan terör diyen ne dediğini bilmeyen zatta bizim insanımızdır, peygambere bu kadar yetki versen şaşar dedikten sonra çarpılan zatta bizim insanımızdır. Hem kafirlikte etsen bir yere kadar iznin vardır özgürlük bir yere kadardır, Allah dilemeden ruhlar dileyemez. Hadi ben gideyim birisini öldüreyim e niye yapmıyorum madem özgürlük var.
Yanlış anlamayın felsefeye girdim. İyi insan olduğum için mi yapmıyorum nedir yani. İnsanın özü neyse aslı neyse davranışıda çoğunlukla aynı düzlemdedir. Nasıl ki kurşun altın olmazsa insan altın ise öyle kalır kötülük yapsa şeytana uysa geri tövbe eder işte bu yüzden de tövbesi samimi ise muhakkak bağışlanır. Bazı zamanlar olacak şeyleri öncesinde görüyorum bu her yerde söylenilecek şey değildir sizlerde kimi zaman belki yaşamışsınızdır belki anlam verememiş belki tesadüfe yormuşsunuzdur ama doğal bir şeydir ve farkındalığınız arttıkça bu tür şeyleri yaşayabiliyorsunuz.
Yani bir şeyleri görüyorum sonra aynısı gerçekleşiyor. E hani özgürlük nerede? Ben kolay kolay müslüman olduğumu yazmam ama yazdıklarımdan dini inancım anlaşılır. Hem ben müslüman olmayabilirdim çok kötülük yapan biriside olabilirdim Allah beni böyle yaratmış bununla neden övüneyim. Şimdi aklınıza günahdır cehennemdir işleri gelebilir. Yani beni istese hayvan olarakta yaratabilirdi. Kuran da kötü insanların hikayeleri vardır peki nereden biliyoruz ki onlar şimdi belki de cennetedir belki de biz örnek alalım diye varlardır. Belki de ben daha önce Firavun olarak geldim dünyaya. Yani neyin ne olduğunu nasıl bilebilirsiniz. İnsanın özü dünya olsaydı düşünceleri uzay boşluğu olurdu, uzayda da belirli belirsiz sebepsiz yere enerjiler kendiliğinden çıkarlar sonra tekrar yok olurlar. Uzay boşluğu nere dünya nere. Uzaydaki boşluğa bakarak dünya bilinebilir mi. Uzayda boşluktan başka bir şey görmeyen insanoğlu bizden başka yaşayan canlı türü yoktur demez mi? Peki siz düşüncelere bakarak mı yargılıyorsunuz insanların özlerini. Dünya üzerinde yaşayan hangi canlı dünyanın top olduğu bilgisine sahipti? Şimdi bile düz olduğuna inananlar var. Gerçi bana soran olursa ben şekillere inanmıyorum nasıl görürsen gördüğünü sanıyorsan öyle de görünüyordur hayal midir gerçek midir gerçek olan nedir gibi gibi.
Hiç oynadığınız bilgisayar oyunlarında sınırları zorlayarak keşfetmeye çalıştınız mı? Şimdilerde nasıldır bilmiyorum ama oyunlar önceden epey kısıtlı olurdu mesela haritalar çok küçüktür, arabayı alırdım Allah ne verdiyse basardım sonunda ne var görmek isterdim. Sanki ne olmasını bekliyorsam

Veya dağ gibi yerlere tırmanırdım bir yerde takılıyor kalıyor hatta ekran kafayı yerdi işte bug mu deniliyor ne deniliyor ama nedense yine de denemekten kolayca vazgeçmezdim. GTA oynarken gidip insanları tokatlarsın farklı sonuçlar peşindesindir belki de uzayda hayat aradıkları gibi bende imkanlar bu kadar olduğu için oyunlarda hayat arardım

Belki de bir milyon kere tokatlarsam farklı bir tepkiyle karşılaşacaktım ne vuruyorsun be mesela
Şimdilerde düşünüyorum bizde böyle değil miyiz diyerekten. İnanmayanlar belki de hep böyle hissetmişlerdir ben onların ne hissettiklerini hep bilmek istemişimdir. Çünkü sonuçta onlarda var bende varım şu da var bu da var ve her şeyi bilme içgüdüsüyle neticeye varmaya çalışıyoruz.
Bunları düşünüyorum her ne kadar kalbimde kuşku olmasa da madem düşünebiliyorum neden düşünmeyeyim. Yani kuşkularımı gidermek adına yapmıyorum zaten farklı bir şey mi yapıyoruz araştırmaktan öğrenmekten başka ne var. Ama şöyle şeyler görmek istiyorum yani. Bazen felsefe yaptığım zamanlar insanlar mala bağlıyor afedersiniz.

Genç yaş çok olmasından mı felsefe ile aramızın olmaması mıdır yargılayamam ama insan yine de bekliyor. Hatta dün çok saçma bir konu açacaktım tepkileri görmek adına. Ne kadar yorum yapılacak diye. Eminim epeyde bir yorum yazılacaktı. Amacımı anladınız değil mi. Sınırların dışına neden çıkamıyoruz bununla ilgileniyorum. İnsan gelişimi beynin gelişiminin tamamlanması ile bitmiyor ki. Ne olacağını sanıyorsunuz bizleri makinelere bağlayacaklar beynimizi geliştirecekler on kat yüz kar bin kat falan. Sınır dediğimiz şey nedir. Kimisi rüyasında uçabiliyorken kimisi ışınlanıyor kimisi dünyada olduğu gibi yürüyor.
Tanrıya karşı çıkarak özgürlük geliştirilemez böyle şeylere inanmayın zaten bu yüzden dinin emretmediği şeyleri bile yapanlar var, sırf dinde yasak var diyerek ha yasak varsa ben tersini yapayım daha da özgür olayım kafasında olanlar var. E dedim ya git adam öldür. Domuz eti yiyor adam onu da söylüyor tiksinerek yedim diyor. Ha burada benim lafımı öürütmek için kolları sıvamaya kalkmayın örnek diye aklıma bu geldi. Yesin denesin yani onda bir şey yok ama mesuliyet almam

Ne bileyim işte aslında hiç özümüzde olmayan şeyler yapıyoruz bizi öyle bir uyutmuşlar ki hem kendimize zarar verip hem özgürlük için yapıyorum demek insanın cahilliğini düştüğü hali göstermez mi. Zaten özgürlüklere bakalım herkes aynı şeylerden bahseder işte örtünmektir veya örtünmemektir. Adam Kuran da yazıyor diye doğru olsa bile görmezden gelir ama mesela hiç kimse toplumun kurallarını belirleyen anayasamızı okuma gereği duydu mu oradaki çelişkilerdir darbeyle eklenmiş maddelerdir ne bileyim nerede ne yapması gerekiyordur kimse açıp okumaz merak etmez bilmez. Ya avukat olacaksın ya işin mahkemeye düşecek.
Batı neden bilim yapıyor biz yapamadık. Aslında tümden cahilliğe yormamak gerekiyor ateist olunca da uçacaksın kaçacaksın diye bir şey yok yediğimiz içtiğimiz farklı değil birbirimizi kandırmayalım.

İnsanın içinde olacak kimi insan araştırmakla mutlu olur kimisi evleneyim der kimisi zaten huzuru içinde bulmuştur maceraya girmez. Ben öyle dayatmakla da olacağına pek ihtimal vermiyorum insan kendine bile söz geçiremiyor ki başkaları nasıl söz geçirecek daha en basit kuralları bile yapmakta uyarmakta kimse kimseye bir şey diyemiyor.