Gerçek hayatta inanç özgürlüğün yokken forumda bunu bulman imkansız. Maalesef bizim toplumda inançsızsan 2.sınıf adam muamelesi görürsün. Ya bilmediğin için inançsız olduğun düşünülür (cahil) yada boşlukta olduğunu (bilgisiz) düşündükleri için. Dikkat edersen direk seni ya inandırmaya çalışırlar yada hiçbir şey bilmiyormuşsun gibi muamele yaparlar. Bu arada bence Türkiye'nin %99u Müslüman. Bu bilgi doğru. Yoldan 10 kişi çevirseniz 10u da ben Müslüman değilim demez. (Şu yeni ergenler ve ötekileştirileceğini bildiği halde ateistim diyenler hariç(Çünkü kimse ötekileştirileceğini, dışlanacağını, işe veya gruba dahil olamayacağını düşünerek ben müslüman değilim demez. Ama diyenleri yine de tenzih ediyorum ve %1 e koyuyorum.) Çünkü günümüzde Müslümanlığın tanımı giderek genişliyor. İmanın şartlarını yerine getirmeyen de Müslümanım diyor, İslamın şartlarını yerine getirmeyende. Başı açıkta ben Müslümanım diyor, zina yapan da. İçki içen de ben Müslümanım diyor, sigara içen de. Bu yazdıklarımı, sanki Müslüman olmayı bu yazdığım tabirler belirliyor gibi düşünenler olacaktır.(zina yapmak, sigara içmek vs.) Bunun adı da ön yargıdır. Çünkü bunu ben söylemiyorum, bunu böyle ithaf eden bir kesim var. Bunu hepimiz biliyoruz. (Bilmiyorsan google amcaya sorabilirsin) Örneğin ben burada kimin doğru olduğunu söylemek için İslama göre mutlak doğru olan Kuran'ı örnek alırdım. Çünkü Kuran doğru yolu göstermek amacıyla inmiştir ve Kuran da en çok geçen kelimelerden biri Apaçık inmiştir, ayetidir. Ama siz bir kelimeye onlarca tefsir, yüzlerce meal, binlerce yorum yazarsanız, bu insanların kafalarının karışması normal. Ee kafası karışan insan da kendisine yakın inanca biat eder. Böyle olunca da böyle bir ortamda Mezhepler, kavgalar, anlaşmazsızlıklar, inanç özgürlüğünün olmaması normaldir.

İlk defa böyle bir yorum yapıyorum. Sürçi lisan ettiysem affola, yorumuma lütfen tartışmaya açık cevaplar yazmayın. Cevap vermem.