Yazdığınız bilgiler çok yetersiz,
Sizin müşteri ile iletişiminiz nasıl, bir müşteriden yaşam boyu değer olarak ne kadar kazanç hedefliyorsunuz
Markette ön plana çıkaracağınız şey ne olacak, dizilimleri vs.
Ortalama ürün kar marjları ne olacak ve günlük kaç adet satışta günlük masraflarınız ile başa baş olacaksınız.
Günlük 13.000 TL ciroyu geçmezse migrosa veririm diyorsunuz,
Geçmeme ihtimali var buna karşın b planınız nedir? örneğin ikinci dalga gibi olaylarda kapalı kaldığınızda kendinizi finanse edeceğiniz kaynaklarınız bulunuyor mu?
Aylık kaç para kazanmayı hedefliyorsunuz ya da migrosa kaç paraya kira vereceksiniz?
Aradaki fark sizin strese girmenizi ve zaman kaybınızı tolere ediyor mu, sürdürülebilir mi?
Migrosa kiraya verdiğinizde kira geliri ile yapılabilecek farklı alternatifleri listeleyip fizibiliteleri yapıldı mı?
Pek aşina olmadığım bir sektör ancak stok bulundurmanız gerekiyor, güvenlik önlemi almanız gerekiyor bunlar için de bir sermaye ayrılacak sanırım.
Birde 27.000 kişilik bir mahalle olduğunu söylüyorsunuz ve tek dükkan olduğunu belirtiyorsunuz. Tek olduğunu düşündüğünüz alanda en uzak müşteri evi mesafesi nedir? Buna göre evlere servis hizmeti sunacak mısınız?
Ayrıca birde reklam harcamaları olacak. Birçok soruya cevap verilmesi gerekiyor ve risksiz bir iş için tüm değerlendirmeleri yapmanız gerekiyor.
Özellikle orayı işletmeyip kiraya verdiğinizde zaman tasarrufunuz ve kira gelirini işletme şansınız olacak bunu iyi değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Allah gönlünüze göre versin.
Hocam milyonluk bir iş olduğu için dediklerinizin ayrı ayrı muhasebelerini sürekli yapıyorum, ve 27.000 nüfuslu mahallede tekim demedim caddede tekim ve başka dükkan yok ve market olursa en yakın ben olucagim şekilde 1.300 aile yaşıyor. Ortalama 1 ailenin aylık market masrafını 1.200 TL olarak hesaplarsak ordan bağlayacağım 200 aile bana günde 8.000 TL getiriyor, gel-gec müşterisi de 2-3.000 civarlarında olursa dediğim rakamları yakalarım sanıyorum
Turizm otelcilik okuyan bir yakınım var hocam. Bir hesaplamaları var onun nereye ne açılır dükkanına kadar öğreniyorlar. Buraya bu açılır hadi açalım demekle olmuyormuş valla. Böyle bir imkanınız varsa arz talebi incelesin baksın.
PM attım hocam size