axeon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba sizin sektörden beklentiniz nedir önce bunu öğrenebilir miyim ? Market sektörü oldukça iyi kazancı olan ancak cenaze hastalık vs gibi şeyleri olmayan zor bir meslektir.

1. Toptancılık ve marketim bulunmakta öncelikle çevrenizdeki herhangi bir bakkal-market vs varmı varsa ne kadar uzaklıkta ?
2. Çevrenizde bulunan hanelerin durumu nedir ortalama ?
Örnek veriyorum Etilerde ki bir tekel bayisi veya marketteki bir ürün 10 tl ise normal mahalle bakkalında veya marketinde 3 - 4 tl dir.
Burdaki sorum asıl çevrenizdeki hane halkı nasıl zengin mi ?
Buna göre ortalama aylık karınızı az da olsa hesaplayabilirsiniz.
Örnek veriyorum : 1 TL lik ürünü 1.50 olarak satış fiyatı yaptığınızda günde minimum 10 adet sattığınızda normal fiyatı 1 TL olan üründen 10 tane 1.50 TL ye satarak günde sadece ekstra 5 TL kazanabilirsiniz. Bundan dolayı konum çok önemli öyle müşterilerim var ki para üstü bozuk almayan ve aldığı şeylerin hiç fiyatına bakmadan kasaya getiren. Zengin kitleyi hedef haline getirmelisiniz !!

3. Çevrenizde Büyük süper marketler varmı bunun yakınlığı veya uzaklığı çok önemli çünkü bir arkadaşımızın marketinde A101 uzakta olmasına rağmen kişiler yakın Mahalle marketine gitmek yerine uzakta olan bir yere gidebiliyor buna da yine zengin muhit ve normal muhit konumu çok önemli !!

4. Günde dukkan önünden 4 bin civarı araç geçtiğini söylemişsiniz. Bu çok iyi gel geç müşteriniz aşırı fazla olacaktır. İnsanlar bir yerden bir yerlere giderken zengini olsun orta hallisi olsun hiç fiyatına bakmaksınızın ürün alıyorlar. Günde 500 adet minimum 1 tl den su satsanız marketinizde 500 x 0.65 = 325 TL para bırakmaktadır. Aylık vs hesaplayarak sadece sudan ne kadar para kazanacağınızı hesaplayabilirsiniz. Dediğim gibi konum çok öneme sahip. Şunu söyleyip bitiricem herhangi bir sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz.

Her ne kadar a101 , bim vs günde yaptıkları cirolar ne kadar çok olsada normal bir mahalle veya market kadar kazanamıyorlar. Nedeni ise Siz günde belki 100 tane suyu 2 tl den satarak 100 x 1.65 TL = 165 TL kazanırken onlar suyu 1 tl den satarak 100 tl kazanmaktadırlar. Umarım anlatabilmişimdir. Yalnış bir şey yazdıysam affola gece gece gözler kapanmaya başladı artık..
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim öncelikle. A101 - BİM mağazaları bizim muhite 250 metre uzaklıkta. Mahallenin nüfusu 27.000 bizim etrafımız işçi ve memur kesim zengin değil. Araç trafiği olarak zengin kesim kabul edilebilir. Ben günlük cironun 13.000 TL'nin üstünü hedefliyorum. Diğer türlü zaten migrosa kiraya verir keyfime bakarım ama işte bizimkisi tutar mı bilmiyorum