Skaylet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Python ve js öneririm 3 4 aya uzmanlasirsiniz
Teşekkür ederim, python konularını bitirdim önceden, ama işte ortaya aynı soru çıkıyor... Python öğrenip ne yapabilirim.

Aslında kastım şu, sorun bir şeyi öğrenmek değil, öğrenmeyi seviyorum, ama yaş ilerlemiş (37) öğrenip bir firmaya girip çalışmam zor olur...

Normalde 3 mesleğim var, ama küçük bir yerde yaşıyorum.. python öğrendim diyelim, bot yapıyorum, kodlama yapıyorum, bundan aylık giderlerimi çıkarıp üstüne kar edebileceğim kadar satmam gerekecek...

Larismus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mobil,web,pc ve aklınıza gelen çoğu platformda hem arka plan hem ön plan kodlaması yapabilirsiniz...
Arka plan dediğiniz nod.js sanırım. Js aklımın bir köşesini işgal ediyor hep, dönüp dolaşıp geri geliyorum.... Js en sıcak baktığım alanlardan biri.

Mesela oyun önermediniz, oyun hazırlayıp (2d) geliştirmek te mantıklı geliyor.
Mehmetmasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sizin öğrenme isteğinize göre değişir. Bir insanın bu kadar farklı alana ilgi duyabileceğini düşünmüyorum.
Öncelikle neyi istediğinizi düşünün, eğer yazılım üzerine ilerlemeyi düşünürseniz 1 yılda PHP'de bot yazacak seviyeye rahatlıkla gelirsiniz.
Şimdi başlasanız büyük ihtimal 2 ay içerisinde bir siteden veri çekip işleyecek seviyede botlar yazabilirsiniz.
İnanın bilgisayarımda js, python, c# eğitimleri açık kalıyor bir süre, aslında kararsızlıktan ziyade öğrenme isteği bendeki, ne yazkki artık öğrenme surecini gelire dönüştürmem gerekli..

Bir çok makale okudum, röportaj dinledim ama hemen hemen hepsi temel sorunun etrafında dönüyor... Soru hep cevapsız kalıyor (kendi açımdan)

Bir örnek vereyim, kuzenim bil. Mühendisi ve devlet memuru. Kendisi için c# tan hesaplama tarzı site uugulaması yapıyor... Sadece adsense üzerinden bir kısım sabit geliri var...

Örneğin grafik hazırlayıp istock gibi grafik satılabilecek yerlerden para kazanılabilir. Ancak burada da çok rekabet var ve size geri dönüşü uzun olabilir..