Eski sümer dinini araştırırsanız , sonrasındaki ortaya çıkan yahudilik, isevilik ( hrıstiyanlık) ve islamiyettin birbirinden nasıl etkilendiğini görebilirsiniz.
En büyük örnek her gün en az binlerce kez söylenen ama asıl kökeni ibranice olan selamün aleyküm , aşağıda kökenini veriyorum.
Yahudiler arasında kullanılan geleneksel İbranice selamlaşma şekli olarak; selam veren, "
şalom aleykem" (
barış üzerinizde olsun) der, selamı alan ise "
aleykem şalom" (
üzerinizde olsun barış) diye karşılık verir. İbranice
şalom barış demektir.
Ek olarak Allah kelimesi hakkında da bu bilgileri göstermeden bu konuyu açıklamak eksik olacaktır.
Al-İlahİslam öncesi Araplar; Arap toplumu
Kabe'de 360 tane puta tapıyordu, bunlardan en güçlüsü ve en yükseğe koydukları ilah
ay tanrısı olan Al-İlah (El-İlah) idi.
[3] İslam öncesi Araplara göre Al-İlah Dünyanın yaratıcısı, havadan yağmur indirici, yerden dane çıkarıcı ve Kabe'nin efendisi idi.
[4] Al-İlah'ın üç adet kızı bulunmaktaydı:
El-Lât,
El-Uzzâ,
El-Manât.Üçüncü kavram ise erkeklerde sünnet olmadır. Yahudilerden geçen bir başka uygulamadır.
Son olarak da aşağıdaki görseli eklemek istiyorum.
Bir çok yerden alıntı yaparak ben de post kasmak isterdim fakat bunun için ne yazık ki zaman ayırmam, ayıramam değil
ayırmam. Buna gerek yok tüm dini metinleri ( en azından türkçe çevirileri olanları ) okuyup bu bana uygun değil deme olgunluğunu gösterdim. Sonuç olarak da kainat ya da evren denen bir ortamın tesadüf eseri olmayağına kanaat getirdim ve deist olmayı tercih ettim. Deizmi tercih eden bir çok kişi de bu şeklide tercih etmiştir diye düşünüyorum. Anne ve ya babam yahudi , hrstiyan ya da budist olsaydı da bu muhtemelen böyle olacaktı. Ben dini görüşümden dolayı bir topluluğu ya da dini aşağılamıyor ya da eleştirmiyorum. Bu açıdan bakabilirsiniz bakın bu da var diyorum.
Her birey dilediği dine ya da inanç sistemine mensup olabilir bu cinsel tercih gibi çok doğal bir şey ve ben saygı duyulması gerekiğine inanıyorum. Fakat sizin konuşma tarzınızdan anladığım kadarıyla bir bakış açısında değilsiniz o nedenle sizinle ikili tartışmaya girmiyorum. Siz öyle düşünüyor ve inanıyorsunuz buna saygı duyarım ben ise farklı bir açıdan bakarak bu şekilde düşünüyorum saygı duymak ya da duymamak size kalmış diyorum.
Sevgiler
Edit: Deizm nedir bilmiyor olabilirsiniz. Bilmemek değil öğrenmemekte direnmek ayıptır.
Deizm veya
yaradancılık,
doğal dünyaya dair gözlemler ve
mantığın kaynağını oluşturduğu; dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece
akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan, bu sebeple
vahiy ve
esine dayalı tüm dinleri reddeden bir
Tanrı inancıdır. Deist felsefeye göre Tanrı vardır ve nihai olarak evrenin yaratılmasından sorumludur, ancak yaratılan dünyaya doğrudan müdahale etmez. Eşdeğer olarak deizm, Tanrı'nın varoluşunu her şeyin sebebi olarak ortaya koyan ve onun kusursuzluğunu (ve genellikle
doğal hukuk ile takdir-i ilahinin varlığını da) kabul eden, ancak Tanrı'nın evrende mucizeler aracılığıyla ilahi vahyi veya doğrudan müdahalesini reddeden görüş olarak da tanımlanabilir.
Birçok yerden alıntı yapmadım. kaynak sorularlaislamiyet.com'dur
onun kaynağıda Kuranı kerimdir.
Anlattığınız safsatalar boş ve yersiz , şahsınıza saygım sonsuz ama fikirlerinize asla.
amacınız deizim propagandalığı başka birşey değil.
insanları boşluğa düşürmekle elinize ne geçiyor bilmiyorum.
en kısa zamanda Allah'ın Hakikâtlerine yönelmeniz dileği ile
Saygılar.