hocam, 1 milyon kredi alıp evin değeri olan 300.000 degerini banka ödemedi diye geri alıyor.
1 Milyon kredi çekse, 1 milyonu geri ödese banka mafya gibi ekstra 300.000 tl lik evi alsa elinden alsa anlarımda, banka verdiği parayı kurtarıyor...
Şimdi size 100 milyar borç versem, sen bana ödemesen bende arabana el koysam borca karşılık... Şimdi bu araba benim mi oluyor senin mi?
Benimse sorun yok ama seninse sen hırsız oluyorsun. Çünkü benim 100 bin lirama el koymuşsun ödemiyorsun?
Hocam, dediğim gibi ben fikrimi beyan ettim. Yazdıklarınız elbet mantıklı, sonuçta herkes sonunu bilerek ve düşünerek kredi çekiyor. Yarınımız ne olur Allah kerim. Lâkin, benim gözümde Banka kredisinden bu işlemin hiçbir farkı yok. Ve ben yine manevi duygularımla "Ah" olayına fazlasıyla inandığım için, bunu yazma gereği duydum.
Ha şuna da açıklık getireyim, Dinimizde de ödenemeyen borca karşılık, malların satılarak borçların ödenmesi hususu var. Ama işte maalesef bankalar, icra vs. hep geçmişten bu yana duyduğumuz, gördüğümüz, fiyatı ölü pahasına çektikleri için, insanların genelinde bu alımlar, bir AH olarak kalmış. Yani hakettiği değeri verilmediği için insanlar, böyle şeylere pek yanaşma taraftarı olmuyor.