Bu uygulama ne zamandan beri var ve herkese uygulanıyor mu acaba?
Bugün bir kaç kez şifremi hatalı girdim ( uzun zamandır kullanıdıgm cihaz arızalandı, aylardır parola girmeyince unutmuşum

) Şifremi değiştirmek için mail bağlantısı ile girdiğimde benden selfi istedi elimde kimlikle beraber.
Güvenip verdik ancak ne kadar doğru bir uygulama bilemedim. TC ve mobil onaylı üyeydim zaten, üyelik yaşım ve trader puanlarım da ortada. Kimlik onayı ne için ? Daha önce açılmış konuları okudum ancak "işine gelmiyorsa girme foruma" tarzı ergen yorumları vardı. Bu konuda bilgisi olan ve de fikirleriniz nelerdir?
SADECE Fotoğrafınız ve isim soyisim gözükmesi yeterli. Diğer alanları komple kapatıp, karalayıp gönderebilirsiniz. Bu işlem genelde Şüpheli durumlarda yada şüpheli üyeliklerde teyid amaçlı yapılıyor. Ayrıca KVKK aydınlatma metinleri profillerinizdeki alanlarda ve Kullanım sözleşmesinde net olarak yazıyor. Eğer bu tarz işlemler size uygun değilse bunları iletmeyebilirsiniz kimseyi zorlamıyoruz. Biz r10.net olarak üyelerimizin daha güvenli ortamda ticaret yapabilmeleri adına bunları yapmak zorundayız.
https://www.r10.net/kvkk-aydinlatma-metni/