Öyle bir durumda ülkemizde dizi veya film diye bir şey kalmaz. Her dizide ve filmde iyi ve kötü örnekler teşkil edebilecek bölümler vardır. Diziler ve filmler başlamadan önce bunları belirtiler, şu yaş sınırında kişiler izleyebilir, bu yapımda olumsuz örnek teşkil edebilecek davranışlar vardır gibi. Kendisini kontrol etmeyi bilmeyen kişiler bir zahmet izlemesin. Bahsettiğiniz diziler ilgimi çekmediği için hiç izlemedim fakat o kadar ses getiren yapımlar için harcanan emeği göz önünde bulundurarak KALDIRILSINLAR, SİLİNSİNLER, YOK EDİLSİNLER gibi yorumları kesinlikle desteklemiyorum ve desteklemeyeceğim. Oradan ekmek yiyen binlerce insan var, gecesini gündüzüne katan binlerce insan var onların suçu ne? Neden kaldırılsın yani? 3-5 tane beyni gelişmemiş serseri için o kadar emek neden çöp edilsin? Gerçekten sorunun bu diziler olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu diziler olmasa bu kişilerin durulacağını, normal bir yaşam süreceklerini veya topluma kazandırılabileceklerini mi düşünüyorsunuz? Bunlar zaten vardı ve hep var olacaklar. Var olmalarının sebebi bu diziler olmadığı gibi yok olurlarsa da bu diziler yayından kaldırıldı diye yok olmayacaklar. O dizi başlamadan önce yaş sınırı ve dizinin kişi üzerinde bırakabileceği etkileri belirtiyor yani kendini kontrol edemiyorsan izleme diyor. Kişi hem kendisini kontrol edemeyecek seviyedeyse hem de diziyi izliyorsa suçlusu elbette diziyi çeken ve yayınlayan insanlar değil. Ben hiç izlemedim ama o yapımları her yerde duyuyorum ve milyonlarca kişi izliyor demek ki büyük bir başarı elde etmişler, bu yapımları yayından kaldırarak bu başarıyı elimizin tersiyle itmiş olmaz mıyız? Bu başarıyı hiçe saymış olmaz mıyız? Kişisel gelişim ve eğitim sorunu ortadan kalkmadıktan sonra bu tarz eylemler ile anca geriye gideriz. Başarılı olanları hiçe sayar, onların emeklerine saygısızlık etmiş oluruz. Ne yapalım her önümüze gelen diziyi kaldıralım, televizyon olmasın, telefonlar iptal olsun, teknoloji komple hayatımızdan çıksın zaten teknolojiyi geriden takip ediyoruz daha geriye gidelim bu mu olay? Ben bahsettiğiniz serseriler ile ilgili önlem alınmasını kesinlikle destekliyorum fakat bu şekilde önlem alınmasını desteklemiyorum. Sizin fikrinize de saygım sonsuz, sevgiler.