MitiSen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asliye hukuk mahkemesinde bir dosyam vardı.Korona sebebiyle ve mahkemelerin kapalı olması sebebiyle 2 defa ertelendi.Bu süreçte karşı taraf ile biz aramızda anlaştık ve temmuzun 14'ünde ön inceleme duruşması var.Ön inceleme yapılmadan feragat ettiğimi beyan edip davanın düşmesini istersem vekalet ücretimi geri alabiliyor muyum? Avukat tarafından normalde hiç bir beklentim yoktu sadece davayı düşürmesini istemiştim fakat 2 haftadır oyalıyor kendisi düşsün biz gitmeyelim duruşmaya diye.Sebebini öğrenince çok şaşırdım.Böyle bir iade durumu söz konusuymuş bu yüzden davanın kendisinin düşmesini istiyormuş.Benim zaten para yönünden bir beklentim yoktu ve herhangi bir ücret ödemedi kendsi dosyayı vs açtıktan sonra dilekçeleri sunduktan sonra kendisine vekalet vermiştim.Duruşmalara dahi girilmedi yani.Bu durumda ön inceleme duruşmasına kadar feragat dilekçemi sunarsam vekalet ücretimi geri iade alma imkanım varmıdır?
vekalet ücretini asla alamazsın hatta davadan kalan gider avansın bile avukatın talep etmesi halinde onun hesabına gider