Mezun olduktan sonra girebiliyorsun. Aslında ilk senede de girebiliyorsun ama tercih yapamıyorsun deneme amaçlı girebilirsiniz. Haziranda mezun olursun 1-2 ay sonra sınav sonra tercih şeklinde.
Şu şekil mesaj atmışsınız.
Evet ilk senede girebiliyor. Haziran'da mezun olma durumu ve sonraki aylarda sınav - tercih durumu da farklı. Lakin konuyu açan arkadaşın sorduğu soruya bakınca DGS ile tercih verebilmem ve lisansa kayıt yapabilmem için 2.sınıftayken yapabiliyor muyum. Yoksa mezun olup ertesi sene sınavını mı beklemeliyim şeklinde bir sorusu var. Sizin verdiğiniz mezun olduktan sonra girebiliyorsun mesajınızı okuyan ve sistemi bilmeyen biri mezun olur ve sonraki sene sınava girer. Bu da 1 sene kayba neden olur.
Halbuki oradaki yanlış bilgi olmasa; okuyan kişi 2.sınıfa başlarken okul derslerinin yanında bir de DGS çalışarak sene kaybı yaşamadan eğitimine devam edebilir. Sizin hayat görüşünüzü bilmiyorum ama öğrencilik döneminde bir sene eğitim anlamında uzun ve yorucu bir süreçtir. Kimse bu tür bir kaybı yaşamak istemez. Bende bu yüzden alıntılayıp açıklama gereksinimi duydum.
Bizim DGS projemiz vardı bütün bilgi birikim oradan geliyor. Soruyu yanlış okumuş olabilirim ama bugüne kadar kimseyi yanlış yönlendirmedim yardımcı olmaya çalıştım ki herkes bunu bilir. Aslında ben bunu biraz garipsedim bilerek yanlış bilgi verdim gibi oldu.

Mesajlarınız için teşekkürler hocam dediğim gibi konu sahibi arkadaşın konularını blokladım.