DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaşım çok geçti artık benden geçti ama şu anki aklım olsa lisansı bir kere bile olsun tercih etmeyi düşünmezdim.

Mimarlığı kazanamayan arkadaşım DGS sayesinde eşit ağırlıkçı olarak mimarlık diploması aldı. Nice lisans kazanamayan tanıdığım şu an lisansı DGS sayesinde bitirdiler hem de öyle boş yerler boş bölümler değil.

Örneğin batmanda sınavda zar zor 2 yıllık inşaat teknik bölümüne yerleşen arkadaşım 4 5 aylık DGS çalışması ile şu an Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinde okuyor. 2 sene daha sınava çalışsa giremezdi.

Peki nasıl oluyor bu?

TYT + AYT toplamda 280 sorudan sorumlusun DGS'de ise 120 sorudan

TYT + AYT'de Türkçe ve Matematiğin yanı sıra coğrafya, tarih, din, felsefe, fizik, kimya, biyoloji derslerinden sorumlusunuz. DGS'de ise sadece Matematik ve Türkçe

TYT + AYT'de müfredatın tamamı yani 4 yıllık lise eğitimindeki tüm konular sorulurken DGS'de ise Türkçede çoğunluk paragraf ve az sayıda dil bilgisi + Matematikte sadece lise 1 konuları yani TYT matematiği tek yetiyor.

Lisansa yerleşince işinizi yapabilmek için en az 4 sene beklemek zorundasınız. Önlisans sonrası DGS ile gidince lisans eğitimi sırasında myo diploması ile iş bulma ve çalışma şansınız oluyor.

Daha sayayım mı hocam? Bence pek tartışılacak bir yanı yok. Sadece ailelerimizin ve toplumun bakış açısı pek olumlu olmadığı için bize MYO + DGS kombinasyonu çok kötü gözüküyor ama diyorum ya bugünkü aklım zamanında olsa girer bilgisayar programcılığı okur 1 yıllık sağlam bir matematik + türkçe çalışmasıyla ODTÜ olur, Boğaziçi olur, İTÜ olur kallavi üniversitelerde bilgisayar mühendisliğine giderdim.

Bana şimdi 2 sene süre ver ben yine OBP denilen saçmalıktan dolayı bu saydığım üniversitelere girme şansım çok düşük.

Çıkmış DGS soruları; https://www.osym.gov.tr/TR,15068/dgs...s-sorular.html

bir de çıkmış YKS + LYS + YGS gibi üniversite sınav sorularına bakın. Farkı hemen anlarsınız.
Evet hocam doğru aşırı derecede mantıklı fakat bunu aileye pek aciklayamiyorsunuz en büyük problem de bu benim için meslek liseliyim ve ayt yapamadım açıkçası tyt de orta seviyeli yaptım mezuna kalmayı istemiyorum DGS dusunuyorum bende bakalım hayırlısı artık hocam