ebilge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne yazık ki acı bir gerçek var. Ne kadar iyi niyetli uğraşsak özgün içerik girsek de. Rekabet ortamı çok adaletsiz. Siz çok kapsamlı bir yazı yazsanız bile bir haber sitesi uyduruk bir yazısıyla sizden ön planda çıkıyor. Arama sonuçlarında ilk sayfalarda haber siteleri çıkınca ziyaretçiler buna bakıyor.
Böyle bir ortamda ziyaretçiyi çekmek çok zor. Ziyaretçi olmayınca para da zor. Bir de Türkçe sitelere google para vermeyi sevmiyor.
Dediğinize kesinlikle katılıyorum. Amacım zaten birileri ile herhangi bir rekabet içine girmek değil. Ama şöyle de bir gerçek var o siteler de oralarda olabilmek adına ciddi yatırımlar yapmıştır. Ben genel bir blog v.s olarak düşünmüyorum. Tahmin edeceğiniz üzere sağlık ile ilgili içerikler yazacağım. Çünkü kendimi iyi görebildiğim tek konu budur. Bunu bir hobi olarak düşünüyorum. Ya da şöyle diyeyim dropshopping işine girmek istiyorum ve en azından elimde belirli bir kitle olabilirse belki küçükte olsa bir avantajım olarak görüyorum. Elbette ads ve sosyal medya reklamları ile bunları beklemeden de ticaret yapabilirim. Ama dediğim gibi bu da bir tecrübe olsun benim için. Belki 1 sene sonra organik hitim 40 olacak en azından ben denedim yapamadım diyebilmeliyim. Yoksa satılan her kitap ya da okuduğum her hikaye sonrası tamam şu paketi alayım 2 ayda 4k kazanırım diye düşünmemek adına. Çok yaptım oradan biliyorum. İster e-kitap ister uygulama olsun. Emek vermeden hiç bir kazanç sağlanamaz. Kendi adıma konuşuyorum. Ben denemek istiyorum sizlerin de tavsiyeleri ile ilerleyeceğim.