beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
valla sevgili dostum bi kaç videosuna baktım şimdi iyi hoş diyemeyeceğim ama güzel anlatıyor, merhaba arkadaşlar kanalıma hoşgeldinizabone olunculardan daha iyi bir youtuber orası kesin.
videosunda " size din satanlar ahlak satanlar dinsizlerin ve ahlaksızların en önde gidenidir diyor"
harika bir cümle sonuna kadar katılıyorum.
" size başarı satanlar size ailenizi dinlemeyin diyenler"
başarısızların ve ailesinin sözünden çıkamayanların önde gidenidir =) cümlesini kurmak isterdim ama kendisi benden önce söylemiş.

sosyal medya böyle bir yer işte kimdir bilmezsin nedir bilmezsin ne görürsen o in midir cin midir başarılı mıdır gerçek niyeti nedir belirlediği asıl hedef nedir bilemezsin.
bu videolara bakarak ailesini dinlemeyen abd ye göçenler mutlaka çıkar abd de bu adamla karşılaşsan iki laf konuşamazsın orası da ayrı =)
ben her zaman başkalarının önerdiği hayatlardan ise kendi hayatımı yaşamayı tercih ederim.
Olması gereken herkes kendi hayatını yaşamalı zaten arkadaşımızda bundan bahsediyor sadece yurtdışında sermaye toplayarak, dil öğrenerek kendini geliştirip Türkiye'de iş kurmak isteyenler için fikir veriyor benim bu adamı görene kadar Work and travel'dan bile haberim yoktu. Üniversitelerde hocalar bütün gün slayt okumaktan bizlere yol gösteremiyor bizimde böyle yol gösteren insanlara ihtiyacımız oluyor.

beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben yazacaktım da neyse yazmayayım demiştim ağzına sağlık =)
Amerika düşmanlığı ile görüşleri karıştırmayın lütfen hocam. Amerika rüyası bilmem falan ya cidden anlatmak zor geliyor, anlamanız için kısa örnek vereyim size. Siz şimdi ülkeden çıktınız gittiniz sizle birliktee 500 kişi çıktı gitti ülkeden orada iş kurdunuz para kazandınız, sermaye biriktirdiniz. Sonra 500 kişi geri dönmedi 300'ü geri döndü 5 yıl sonunda kişi başı 100 bin USD ile 100.000*300 =30.000.000 USD ülkemize girmiş olur. Bizim vatandaşımız, siz ülkemize geri döndüğünüzde yatırım yapacaksınız iş kuracaksınız bu paralarla, alım gücü böyle arttırılır. Ne yazık ki oturduğumuz yerde bütün gün 8 saat işe git gel yemek ye yat ile ömür geçmemeli ve gelişmek çok zor bu şekilde. Soracaksınız niye yurtdışı diye doviz kurundan daha çabuk istediğiniz sermayeyi elde edeceğiniz için. Bugün bile siz internet sitesi kurarken ingilizce kuralım daha çok kazandırıyor demiyor musunuz?

Aslında herşey açık ve gayet net bir şekilde anlatılmışken olayı anne babanın hiçe sayılmasına getirecek bir durum yoktu bence alıntı yaptığınız arkadaşımız bu şekilde söylemiş ama benim aileme olan bakış açımı değiştirmedi onlar benim baş tacım. Zaten aklı selim insanlar izlesin bu videoyu para için ailesini satacak 3 kuruşluk adamlar zaten izlemesin hayır gelmez onlardan.