Merhaba arkadaslar. Gectigimiz gunlerde tarafima bir ihtarname geldi ve acikcasi cok sasirdim. Olayi anlatayim.
Ben 2017 Aralik ayinda 183.000 km'de bir araci takas karsiligi sattim.
Sattigim kisi 2.5 sene sonra benimle iletisime geciyor ve bana diyor ki; "Kardes senin sattigin arabanin km dusurulmus, benim bu arabayi sattigim kisi bana ihtarname yolladi, ben de sana yollayacagim" dedi.
Ona acilan davada 10.000 TL tazminat istiyormus aracin son sahibi.
Benim sattigim kisi ise bu ihtarnamede benden 15.000 TL tazminat istiyor.
Aracin son sahibi eski muayene kayitlarina bakmis, arac 2015 yilindaki muayenesinde 630.000 km gorunurken, arac bana satilmadan 3 ay once girdigi muayenede 180.000 km goruluyormus. Ancak arac bendeyken hic muayeneye girmedi, tahminimce bana satan kisi soktu muayeneye ve orada km kayit altina alindi. Benim de bundan bu muhabbette haberim oldu. Arac bende 1 sene kadar kalmisti, birsuru de masraf yapmistim.
Ozetleyecek olursak ortada 4 kisi var.
A kisisi aracin su anki sahibi km dusuruldugunu eski muayene kayitlarindan bakarak anlayan ve benim sattigim kisiye 10.000 TL'lik dava acan
B kisisi benim araci sattigim kisi o da araci benden aldigi icin bana 15.000 TL'lik dava acacagina dair ihtarname yollayan
C kisisi benim, aracin km'si arac bendeyken dusurulmedi ve ben hic araci muayeneye sokmadim
D kisisi de araci benim aldigim kisi, buyuk ihtimal o yapti dusurme islemini ve muayeneye soktugunda arac bir onceki muayenede 630.000 gorulurken bunun muayenesinde 180.000'de kayitlara gecti.
Sizce bu olay kimde patlar? Hepsi ayri ayri yerlerde davalik olacak ve herkes birbirine tazminat mi odeyecek, yoksa herkesin davasi birlesecek ve aksi ispatlanmadigi surece aracin km dusurulmus muayenesi esnasinda kimde kayitli ise onda mi patlayacak? Fikirlerinizi bekliyorum. Tesekkurler.