Özelden atınız numarasını. İhtiyacımız olunca gideriz. Tavsiye edeceğiniz kitap var mı ? ( Sanmıyorum okuyan birisi böyle soruları sormazdı ama neyse)
Sorunuzun cevabı yoktur. Ne yapmaya karar verdiğinizde programlama dili önerilir. Gidipte bir web sayfası yapmak için python öğrenmeniz şuan için pek doğru değil. ( Django güzel bir kütüphane amabence yeterli değil.)
amacınız veri analizi,makine öğrenmesi,yapay zeka gibi konularsa(size şiddetle tavsiye ederim) Python çok iyidir. Tensorflow,keras,numpy,matplotlib,seaborn gibi zengin kütüphaneleri vardır. Aynı şekilde veri çekmek için ve scrşpt bot yazmak için yine pythonda selenium,bs,request gibi faydalı kütüphaneleri kullanabilirsiniz. Tabi seçeceğiniz sektör mobilapp yada oyunlar ise tavsiye veremem çünkü mobil kısmına girmedim. Tabi unity oyun için güzel olabilir. Kitao okuyup araştırırsanız sorulara kendiniz yanıt bulursunuz. Böyle basite kaçıp en ufacık şeyde millete sorarsanız anlattıkları kodlardan ileriye gidemez. Ayrıca analitik düşüncenizi geliştirmeniz ve farklı algoritmalar tasarlayabilmeniz için bence biraz matematiköğrenmenizde fayda var.
Npistanbul'a göz atabilirsiniz ayrıca ağır gelmeyecekse Tolstoy ve Dostoyevski'nin romanları bayağı iyidir, tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim, farklı bakış açılarını ve deneyimleri muhabbet eder gibi aktarmanın faydalı olduğunu düşünüyorum elbet araştıran fazlasını da bulacaktır, iyi günler.