Bunun önüne geçebilmek için bildiğiniz yolu işlemden önce karşı tarafa söyleyip bu yöntem ile açılıyorsa almayacağım diyebilirsiniz. Karşı tarafın sizin bilip bilmediğinizi bilemez. Bir şeyin önceden paylaşılmış olması bu da değiştirmez. Bir yazılım düzenlemesi yaptırmak isteyen birisi gelip bu internette var başka yoldan yap demek gibi bir şey.
Yapıcı eleştiri için teşekkürler. Mantıklı, param gitmediği için problem yok fakat ilerleyen zamanlarda buna benzer bir ikilemle karşılaşırsam taktiği söyleyeyip aynı olup/olmadığını sorgulayabilirim.
Bilmediğin bir şeyi bilen biri sana pazarlıyor.
Mesela wordpress de ücretsiz ama indirmeyi, kurmayı, kullanmayı bilmiyorsan ücretli yaptırırsın
Sizin konunuzda ihtiyacı olan biri ihtiyacı olan ürünü ücretsiz almayı bilmediği/araştırmadığı için ücretli olarak alıyor. Yoksa internet önümüzde, biraz araştırma ile yapılabilir
Aynen öyle, WP kurarken sürükle ftp ye bırak sonra install kısmından bilgileri gir vsvs yine 5 dakika civarı bir işlem var ama temelde aynı dediğiniz gibi. Fakat WP kurmayı ben gmail hesabı açmakla aynı kefeye koyarım.
Söylemeye çalıştığım bu WP kurmak demek değil WP kurulum + Premium tema satın alınıyor diyelim. Bu yukarıda paylaşılan sistemin illegal olduğunu düşünüyorum. Ucuza kurulum + Tema aldınız ve tema zaten dün gördüğünüz wa r ez tema çıktı. Güvenlik açıklarıyla dolu, hacklenme riski var vsvs. Sizin düşündüğünüz bir yerden ücretiyle sınırsız lisanslı tema aldı ve paylaşıyordu ama öyle değil. Biraz da konu açarken bunun gibi düşünmüştüm ama arkadaşlar beni aydınlattı. : )
marketlerde aldığınız ürünleri poşete yerleştirmek çok kolay bir iş. ama yapmak / uğraşmak istemeyen kişiler için bazı marketlerde bu işi yapan kişiler var. veriyorsunuz gönlünüzden ne koparsa sizin yerinize aldığınız ürünleri paketliyorlar. şimdi bu adam da çok basit bir iş yapıyor hemde durduğu yerde. ona neden ücret veriyorsunuz ?
yada vale parking olayını düşünün. aracınızı alıyor ve park ediyor. hatta bazen sizin indiğiniz yerden kımıldatmıyor bile. ama vale ücreti de veriyorsunuz.
wordpress kurulumu da NEXT NEXT diyerek yapabileceğiniz ve 5dk almayan bir işlem. ama kurulum yapamayan birisi kurulum yapılması için para ödüyor. aynı şekilde aldığınız temanın demo kurulumu da dökümanlar kısmında nasıl yapılacğı var. ama yapamayan kişiler bunu yapması için birine ücret ödüyor. size göre bu ücretlerde haksız kazanç o zaman.
Sizin söylediğiniz başı belli sonu belli, yapacakları belli(market kısmına kadar okumuşum wp örneğini üstteki arkadaşta cevap verdim kendimce). Şahsen paylaştığım konuyla pek aynı yönler bulamadım. Benim bahsettiğim konuda; ortada paylaşılmayan bir kısım var o paylaşılmayan kısım da ücretsiz olduğu ortaya çıktı, bu sistemin de güvenliksiz + kapanma riski olan + legal olduğu tartışılır bir sistem demek istediğim.