Hocam ne alakası var? Ateist birisi deprem olduğunda Tanrı'nın insanlara kızmadığını bildiğinden o dediğinizi yapmaz. Ha, sırf marjinal olmak için ateist takılanları kastetmiyorum. Genellemeyin.
Keşke dinler mantıklı gelseydi de inançlı biri olsaydım en azından ölümden sonra bir hayatın var olduğuna ve sınavımın sonuçlarını alacağıma inanarak içimdeki huzursuzluktan kurtulurdum. Ancak Carl Sagan'ın da dediği gibi; huzur verici bir yalan yerine, zor bir gerçeği kucaklıyorum.
Ben gözlemlerimi söyledim. Sizin inancınız ve düşüncenize saygı duyarım. Fakat sizinde benim düşünce ve dinime saygı duymanızı beklerim. O nedenle kendi düşünceleriniz yalan vs olabilir. Benim dinimin gerekliliği doğru bilineni söylemek. Gerisi size kalmış birşey. Umarım mutlu olursunuz ama dediğim gibi dinen bir ilginiz olmasada yaşam korkulacak birşey değil korkmayınız. Çünkü korkuyla yaşamak karıncayı deve deveyi dağ yapar sizi üzer. Dahada olmadı bence bir psikolog ile görüşün rahatlatıcı ilaçlar mevcut bazen her insan buna ihtiyaç duyabiliyor .