Bezos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İki gündür logları takip ediyorum dün 5 farklı useragent yakladım fazlası yok gibi geldi bana, ip bloğu değişmiyor. Webde paylaşım yaparken, Androidde hem paylaşım yaparken hemde her ziyaretçi gelmesinde bot geliyor. IOS da bot gelmiyor ne paylaşım yaparken nede ziyaretçi ile birlikte. Ama son 3-4 gündür ne denediysem sublar banlanıyor. Ana domain denemedim henüz.

Birilerinin daha takip ettigini bilmek ne güzel.
Pinterest'in kendi user agent'lerinin listesi zaten var.
ama benim bahsettigim şu aslında;
pinterest botu gelmeden 1 saniye önce random user agent ile bir kullanıcı daha geliyor. ve o kullanıcı da normal pinterest kullanıcısı gibi degil de,
gerçek kullanıcı gibi hareket ediyor.

Gelin bir mantık kuralım ;
Kural şu olsun :
Eğer gelen pinterest bot ise ( gerek ip bloğu , gerekse user agent kontrol ederek bulduğumuzu varsayalım) reklam gösterme, normal kullanıcı ise reklam göster.

Random user geldi ve sitenize ulaştı ve belirtmiş olduğunuz adresteki tüm bilgiyi aldı gitti. + içinde reklam kodları var.
1 saniye sonra da pinterest botları geldi ve yine içerigi aldı gitti,+ içinde reklam kodu yok..

iki kullanıcının alıp gittiği bilgilerin birbirinden farklı olduğunu anladığında bizim bir hata ya da (söylemek istemiyorum ama) uyanıklık yaptığımızı anlamayacak mıdır ?

Sefer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
******Şu ip bloğundan geliyorsa reklam gösterme, degilse göster..*****

Buna yanlış demek çok sağlıklı bir fikir değil hocam.Eğer pinterest üzerinden gelen botlar için ise bir nebze doğrudur.Ama bu yazılan yazı rakipler içinse kesinlikle yanlıştır. Bazı sektörler var vietnam,hindistan,pakistan gibi ülkeler domine etmiş.bu kişiler siteye zarar ,hesaplara zarar veriyorlar.
"Bazı sektörler var vietnam,hindistan,pakistan gibi ülkeler domine etmiş.bu kişiler siteye zarar ,hesaplara zarar veriyorlar." inanın bu kısmı anlamadım.

benim anlatmaya çalıştığım şey tümüyle pinterest ile alakalıydı. Yani bir çok arkadaşımız şunu yapıyor, pinterest botları gelince reklam görmesin diye çeşitli arayışlara giriyorlar.
Bunun doğru olmadığını , adamların bizi nerdeyse 1 sainyede yakaladığını anlatmaya çalıştım.