Peki ben marka sahibi olarak benden önce com ve net alan ve aynı sektörde yayın yapan siteler ben marka tescili nedeniyle com.tr yi alınca sonuçta benim markam karıştırılacağı için yayına devam edebilir mi?
Hocam marka sahibi olmanız ile doğrudan bağlantısı yok, Türkiye'de marka sahibi olarak TR uzantısına ilk başvuran alır. Com ve Net uzantılarda ilk gelen alır, birde dünya tarihine geçmiş ve ilk olan Akbank olayı vardır. Kaliforniya'da avukatı olan, şak diye başkasının adına kayıtlı domaini alır. ICANN ticari yasalara bağlı olmayan, kar amacı gütmeyen kuruluş
Edit: Akban ismini reglemekte çok geç kalmıştı ve 100.000$ teklif etti, bu teklif kabul edilmedi ve 500.000$ talep edildi. Akbank avukatı ICANN'a ben bu domain üzerinden şantaja uğruyorum diye başvurdu ve üç gün sonra domain Akbank'a verildi.
Peki ben marka sahibi olarak benden önce com ve net alan ve aynı sektörde yayın yapan siteler ben marka tescili nedeniyle com.tr yi alınca sonuçta benim markam karıştırılacağı için yayına devam edebilir mi?
Marka tescili yaparsanız, zaten o ismi kullanamazlar ama domain onlarda kalır. Örneğin Haber7 ismi tescillenirse, o ismi başkası kullanamaz. Ama domaine sahip olmaya devam edebilir, sana satar uçuk fiyatla. Tabii o uçuk fiyatta senin bir avukatın varsa, ben şantaja uğruyorum diyecek o zaman durum başka.