şu saate kadar olan deneyimlerden bir kaç örnek ;
1 Sürekli bahsi geçen "pinterestbot" şeklinde gelmeden önce MUTLAKA! başka bir kullanıcı olarak gelip ziyaret ediyor. user agent , dil, ülke, vs tüm bilgileri de doğru şekilde geliyor.
2 belirli bir ip bloğundan gelir konusu tümüyle hatalı.... 1 numarada bahsettigim arkadaşlar fakrlı ülkelerden gelebiliyorlar.
3 Yönlendirme yaptığımız adresleri çok net takip edebiliyorlar.
4 ve en önemlisi sitenizde ne var ne yoksa HEPSİNİ götürüyorlar. yani bot gelirse şunu yap, insan gelirse bunu yap argümanı çok ciddi çöp durumda.

Kesshh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Joker sub kullanırken 7 adet domain banlandı. Dün ana domain ile bir kaç test yaptım sonucu hüsran ile bitti.
Yaptıklarım ;
Sub yerine ana domain kullandım.
Pinterestten çekilen içerikler kayıt edildi. Pinterest botlarına o içerik gösterildi. (bot ipsine bakılarak)
Bot harici girişler için başka siteye php ile yönlendirme yaptım.
Farklı hesaplara olacak şekilde 100 küsür pin attıktan sonra domain ban yedi. Hızlı pinleme yapmıştım. O sebepten de ban yemiş olabilir. Loglara baktığımda pinterest botlarını atlattığımı tespit ettim ama. Neye göre ban yedik onu çözemedim hala 😊
info kısmında "Pinterestbot" ya da ip bloğu olarak "54.236.*.* " gibi bir yürüyüş yaptıysanız yaya kaldınız demektir zaten.
farklı ip ler ve farklı user-agent'ler ile de geliyorlar. belki buradan olmuştur ( tümüyle fikir tabi ki)