Merhabalar.
Bugün Youtube videolarımda kullanmak amacıyla
Envato Elements hesabı aldım fakat aldıktan sonra dosyalardaki lisans bölümünü keşfettim. Bknz:
https://elements.envato.com/license-terms
İngilizcem olmadığı için vaziyeti tam anlayamadım. Ben Bu hesabı sadece
1 aylık aldım ve muhtemelen daha uzatmayacağım. Bir ay sonra Youtube videolarımda kullandığım şeylerden ötürü sorun yaşar mıyım yoksa bu zımbırtıları kullanabilmem için ilelebet Envato Elements abonesi mi olmam gerekiyor?
Eğer bir video introsunu elements üzerinde lisanslamışsanız, o kanalınız için "her videoda" tekrar lisans oluşturmalısınız. Lisanslamak için de yine "abonelik" (subscription) yapmanız gerekir.
Özellikle ses dosyalarında buna dikkat edin. Youtube algoritmaları lisanslı ses efektlerini tanır. Her videoda olmasa da her kanalda sesi yakaladığında sizden lisans isteyebilir.
Video intro gibi alanlarda olmasa da ses konusunda youtube duyarlı. Bu nedenle elements, lisansladığınız her ses dosyası için otomatik lisans oluşturur.
Ekleme: Videohive'de bir videonun aynı kanalda (kanal bir son proje "end product") çoklu kullanımına olanak tanıyor. (Prosedürleri değiştirmezseler) ancak elements sağlamıyor. Sebebi ise zaten yeni lisans için ek ücret almaması. abonelik şartı olması.
Envato takımından Bena Leong aşağıdaki şekilde açıklıyor.
Alıntı
VideoHive and Elements have different license terms affecting these items. If the After Effects template was purchased from VideoHive, a “single application” license would cover multiple videos if they met the criteria for a
series (i.e. all published on the same channel; released within a 12 month period, max 52 episodes etc). Envato Elements doesn’t have an equivalent to the “series” multi-use exception in the VideoHive license. If an After Effects template downloaded from Elements is applied to multiple videos, you would need to licence it for each video you create. That ensures that the creator will be credited for each use of their item.
Özetle şöyle diyor; "tek lisansla seri videolarda kullanım olmaz. her video için lisanslanmalı. VideoHive'de ile farklı lisans politikası güdüyoruz. Orada sınırlı sayıda multi kullanım var ama elements lisansı için yok."
Bu biraz kötü olmuş, Videohive'den almak daha avantajlı oluyor

Elbette sadece video ürünlerinde.