dmr88 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam jenerik diye illa değerli olacak değil. Hatta sadece da pa değeri de önemli değil. Ya da uzantısı...Bu saydığımız ya da saymadığımız pek çok kriterin bir arada değerlendirilmesi sonucu domain değerli ya da değersiz olur. Haber. com ancak bir haber sitesi yapacak için değerlidir (ben de haber sitesi kuracağım ama ismi bana göre değil). Biraz tercih meselesidir. Kimisi markalaşmak ister ki bence en doğru olanıdır. Haber. com yerine Habertürk mesela. Tamamen ilgi alanına göre değer artar ya da azalır. Yoksa buradaki açık arttırma gibi en baba 300 ₺ den gider haber. com’da. Neden? E adam proje yapmıyor ki simsar
yani bende bunu diyorum jenerik domain diye tutturmuş gidiyorlar, hayır en çok üzüldüğüm genç arkadaşalr bulduğu domaini satın alıp ihale açıyor, sonra 100 tl ye satıyor. bence emeklerine yazık bunu sektör haline neden getiriyorlar. buna harcadıkları boş vakitle inanın hangi sektörde ise atılım yapsalar veya site açıp makale girseler daha karlı, ama tembel milletiz yazı girmek zor geliyor. zannediyor bir domain bulacak oradan da parayı vuracak, bütün ünlü isimlerini toplyorlar falan yazık valla ya. ne biliyorum tarkantevetoglu nu alsan ne olur ki tarkan da gider tarkantvtoglu falanını alır gider ama iş iştir, boş durumuyor çalışıyor en azından. ben domainin yaşı yoksa ve da/pa değeri iyi değilse hayatta sadece ismi için 200 tl bile vermem NET.