Merhaba arkadaşlar, bu alanda paylaşım yapan ve düşecek domain araştıran diğer arkadaşlara nacizane birkaç tavsiyem var:
- Çoğu kişi expireddomains de araştırma yapıyor burdan filtreleme yapıp turkish seçeneğini seçiyorsunuz sonra başlıyorsunuz kayıtlara, fakat iş burda bitmiyor - örneğin bugün cagrimerkezi.(com) düştü 3 sayfa paylaşım yapılmış hiç birinde yok bu dropcatch da 9 teklifle açık artırmaya çıktı bile - cünkü türkçe filtrelendiginde bulunamıyor bu.
- Peki nasıl bulacağız; filtrelerden mantıklı elemeler yapacağız listeyi daraltacağız. Öncelikle ilk bakacağınız yer Additional sekmesinden registered .net olanı işaretleyelim güzel bir domainin net uzantısı genelikle doludur.
- Listeyi daha da daraltmayı deneyelim registered bölümde, ben şahsen .co uzantısından çok fayda gördüm bunu tek işaretleyin, daha da daraltmak istersek net ve co uzantısı dolu olanları seçelim. Diğer uzantılarla alternatif deneyelim birkaç kez.
- Sıralama yaparken ilk karakter uzunluğuna göre sıralayın max 12-13 karaktere kadar göz gezdirin sonrası çoğunlukla vakit kaybı. Bu şekilde bulamazsanız ikinci kez RTD olarak sıralayın related benzer sayısı yani, yine birkaç sayfa bakın çok vakit kaybetmeden Reg sayısına göre sıralayın sonra ACR (wayback machine kayıt sayısı), sonra ABY ilk yıl sonra BL backlink, bunlari yaparken birkaç sayfa bakıp yeni sıralamaya geçin, inanın sayfalarca bakmak vakit kaybı, sağlam domainler bu şekilde kendini hemen gösterir 1. yada 2. sayfada.
- Vaktiniz varsa sayfalarca domain bakmak yerine diğer filtrelerden faydalanın, benim kullandıklarım genelde şununla bitsin yada şu kelimeyi içerenler, karakter sayısı gibi filtreler.
Aklıma gelenler bunlar sizde kullandıklarınızı yorum olarak ekleyebilirsiniz.