Şikayet konusunu okumuştum. Hatta okurken baya baya sinirlenmiştim iki tarafa da.
Şimdi ben iş yaptırmak için biriyle anlaştım. O kişi işi hiç yapmadı bende o kişiye dediğiniz şekilde ithamda bulunabilirim evet.
Ancak ben bir iş yapmak için biriyle anlaştım ve başka biriyle daha anlaştım ikisine de ödeme yaptım biri işi yaptı biri yapmadı yapmayan kişiye de öyle ithamda bulunabilirim.
Ama hangisinin ne işlem yaptığı net belli değilse hatta hesabı kimin kapattırdığı belli değilse ben kimseye bi ithamda bulunamam. Hesap kapanmış açılmış kapanmış açılmış. Belki ilk uğraştı kapattırdı sonra açıldı diğer arkadaş uğraştı kapattırdı.
Eğer banlanan arkadaş 1 kez bile olsun kapattırdıysa yine ona o şekilde bir ithamda bulunamayız.
Şöyle de bir durum var. Kişisel problemlerden dolayı bir şeyin kapatılmasını isteyen biri bir davayla gelse karşıma ben sorarım bu nasıl bir şey diye.
Kapattırmak için haklı da olsanız hesapta yasal olmayan bir şey yoksa sizin kapattırmak istemeniz de etik değil.
Nacizane fikrim forumda sosyal medya hesapları kapattırmak gibi durumlar yasaklansa bu şekilde durumlar da olmayacaktır.
Hesabı kapatmaya çalışan kişi kadar kapattırmaya çalışan kişi de bence hatalı.
Tabiki bunlar benim düşüncelerim.
Hocam bahsi geçen arkadaşın değil, diğer arkadaşın kapattığına dair kanıtlar elimde mevcut. Çünkü Instagram hesap kapatıldığında kim kapattıysa bildirim gönderiyor. Arkadaş ne benimle, ne de şikayet konusunda modlar ile böyle bir kanıt paylaşamadı, çünkü o kapatmadı ve buna rağmen ben kapattım diyerek ücreti istedi.
Benim ağzımdan çıkan söz, benim şerefim olduğu için "Ben kapatmadım, ama yine de ödeme istiyorum" dese yine de ödemesini yapacaktım. Aynı cümleyi ona da söyledim.
Fakat arkadaş ne kapatabildi, ne de verdiği garantinin arkasında durabildi
Yaptığım şeyin doğruluk/yanlışlık payının tartışılmasına elbette karşı değilim. Ahlaksızca bulanlar bile olabilir fakat benim bakış açım intikam üzerine, ben bunu yapmasam kesinlikle rahatlayamayacaktım.