Merhaba arkadaşlar,
Başlıktaki gibi internetten alışveriş yapan çoktur, hepimiz yapıyoruz ama bu yorumlara kullanıcı deneyimlerine ne kadar güveniyorsunuz? R10 sayesinde ülkenin eticaret ve sahte yorum kontenjanı baya baya arttı çünkü. Çok sağlam bir yorum hizmeti dönüyor. Ben bir firmayı karalasamda 50tl verip 30 tane sağlam yorumla benim karalamam gözden kayboluyor.
Mesela alışveriş yapacam, R10da yorum hizmetlerine bakıyorum yüzlerce eticaretçi dandik ürün bile satsa harika yorumlar yazdırıyor, kötü bir firma olsanız bile 50-100tl gibi bir rakama harika yorumlarla firmanızı insanlara prestijli gösterebiliyorsunuz.
Elbette ekmek yiyen çok insan var ama google yorumlarından tutunda, eticaret sitelerindeki yorumlara kadar %90 sahte. Bana katılanda olur katılmayanda, saygı duyarım.
Siz alışveriş yaparken neye dikkat ediyorsunuz mesela. Trendyol pazaryerinde 100 tlye çöp ürünlerinizi bile ülkenin en popüler ürünü haline getirebiliyorsunuz sahte yorum ve yıldızlarla. Nekadar etik tartışılır, çünkü bunu savunan adamda gelir kendince haklıdır, ama kullanıcıda haklı çünkü aldatmaya giriyor iş. Hiçbiryere güvenilmiyor artık.