ynR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.r10.net/off-topic/230625...k-gerekir.html

1- şahıs şirketi olduğu için yeni bir hesap açmanıza gerek yok ticari olarak farklı bir hesap normalde açilmiyor çoğu bankada mevcut hesabınıza ek olarak ek bi hesap açiyorlar mesela garanti bankasında 2 tane ek hesabım var bireysel ve ticari diye bi farkı yok sadece iban v.s değişik ama halkbankasında ise bireysel yerine kurumsal alandan giriş yapiyorum açıkçası bankadan bankaya değişiyor.

2- Adı üzerinde şahıs şirketi olduğu için tamamen senin üzerindeki tüm banka hesapları şirket hesabı olarak düşünmelisin ticari hesaba aldığım paraya fatura kesiyim benim adıma gelene kesmeme gerek yok diyye birşey yok şahıs şirketinde direk siz muhattapsınız bu dediğiniz sadece ltd. şti. yada a.ş ler için geçerli

3-Paranızı dilediğiniz gibi harçayabilirsiniz size o yönden şahıs firmalarında kimse birşey diyemez bu dediğiniz yine ltd. şti. yada a.ş firmalar için geçerlidir
aykutbasyigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm hesaplarınıza giren çıkan paralardan sorumlusunuz. Şahsi hesaplarınıza birisi borç vs. gönderiyorsa sorun yok onları açıklayabilirsiniz fakat iş yapıp ödemesini şahsi hesabınıza alırsanız onu da faturalandırmak zorundasınız.

Şirket hesabından istediğiniz gibi harcama yapabilirsiniz sorun olacağını sanmıyorum. Sadece gider göstermek istediğinizde bazı kriterlere bakılıyor. Her harcamayı gider gösteremezsiniz
peki şahsi hesabıma para geliyor ama ticaretimle ilgili değil yada en azından faturalandırmak istemiyorum ne olacak? tüm hesaplarıma giren tüm paraları belgelendirmek zorunda olmak enteresanmış