Cemresencan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Reklam geliri elde ediyorum email yolu ile bana fatura gönderimi oluyor her ay ve açıklamada reklam ücreti olduğunu belirtiyor firma Amerikan firması ama belirli ülkelerle reklam anlaşması var
Kullanım sözleşmesinde ulkelerdeki vergilerden şirketimiz sorumlu değildir şartı var
ayrıntıları incelemekle beraber, sizin reklam gelirinizin olduğu açık. vergi mükellefi olmalısınız. her ay gelirinizi beyan etmelisiniz. anladığım kadarıyla karşı firma size yolladığı parada sizin adınıza vergi ödeyip net şekilde parayı yollamıyor. yani türkiye de vergilendirilmelisiniz. yurtdışı geliriniz olduğu için kdv den muaf olursunuz.

Trendmark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her ay düzenli olarak yatmıyor para hocam, 2 ay yattı daha sonra yatmadı ardından başka bir hesaba 3 ay yattı daha sonra yatmadı
şöyle bir soru soralım. programcılık firmanız var. yılda 4 kere program satıyorsunuz. geriye kalan 8 ay hiç geliriniz yok. bu durumda yılda bir geliriniz de olsa mükellef olmalısınız. ama ben yılda bir iki para alırım, maliyeden inceleme geldiğinde kendimi ifade edebilirim diyorsanız problem yok