Öncelikle benim içimde de uhde kalan şeylerden biridir akademik alanda bir forum kurmamış olmam ancak forum sitelerinin devri maalesef geçti. Kemikleşmiş bir kitleye sahip ülkemizde hepi topu 50 forum kaldı onlar devam ediyor sorun yok ancak yeni kurulacak bir forumun tutacağını sanmıyorum. Çok emek harcamak sağlam bir ekip bulmak gerekiyor buna rağmen kapanan çok sayıda forum gördüm.

Bilimsel sitelerle ilgili bende tecrübemi paylaşayım Akademik Kaynak'ı 2017 yılında iki arkadaş kurduk. Başta tabi bizde nereye varacağını kestiremiyorduk. Yaşadığınız korkuları başta yaşamadım değil. Gece gündüz uğraş, emek ver ve sitenin fişini kendi ellerinle çekmek zorunda kal bu tabiki kötü bir durum ancak dünyanın sonu değil. O yüzden sonunda ne olur diye korkmadan aklınızdaki fikri hayata geçirin.

Bugün biz forum sohbetini ve tartışmalarını whatsapp üzerinden yapabiliyoruz. 80 üzerinde yazar Türkiye'nin farklı yerlerinde ve burada yazmaya başlayarak bir biriyle tanıştı. Dahası bu oluşan cemiyeti dernek kurarak resmiyet kazandırdık. Devamında gelen birçok projede oldu.

3. yılımıza gireceğiz eğer bu alanda faaliyet göstermek isteyen ve fikir alışverişi yapmak isteyenler olursa memnuniyet duyarım. Fikir alışverişi hem bizimiçin önemli hemde yeni proje sahipleri için.