Net Bir sonuç Elde edemediğim İçin konuyu açma gereği Hissettim
Yurt Dışında Reklam Şirketinden Tr Dolar Hesabima reklam geliri Ödeme Almaktayım
Reklam Şirketinin ödeme yapabilmesi için Türkiye'nin olmadığı 27 ülkeden biri seçmek zorunda kaldım
Email ile attıkları fatura adresim Türkiye dışında bir Ülke
Vergisini ödemek için mali musavire gittim
Adres Türkiye olmadığı için vergi veremeyiz dedi Türkiye temsilciliği olmayan bir şirket
Müşavir bana herhangi bir vergi yada cezai işlem olamayacağını varlık barisina başvurarak bundan sonraki gelirlerin garanti altına alabiliriz dedi
Ben varlık barışıni yurt dışında şahsi kisilerin dolar altin benzeri kıymetlerin yüzde bir vergi ile ülkeye sokulabilmesi diye biliyorum
Benim.hesabima yatan dolar şahıs tarafından değil şirket tarafından yatırılıyor...
Kafam karıştı biraz açıkçası
Merhabalar. Öncelikle adım adım gitmek lazım bu konuda. siz reklam geliri elde ediyor musunuz? bunu belgelendirebiliyor musunuz? yurtdışı firması size hangi konu başlığı altında para yolluyor? bahsedilen firma hangi ülkeye ait? Türkiye' nin ikili vergi anlaşması yaptığı ülkelerden birindeyse, ve bu firma vergileri ödeyip size net ücreti gönderiyorsa, sizin Türkiye' de vergi ödemenizi gerektirecek bir durum yok. Aksi takdirde birden çok olasılık çıkıyor ve hepsi sizin aleyhinize.