mersan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şubat ayında aldığımız 2013 model Renault Symbol 1.5 dizel arabamızı geçen cilalattım. 58.000 ₺ almıştık. Sanayide adam 70-75 bine satarız istersen dedi. Şok olduk. 3 ayda 7 senelik araba nasıl olurda 12 bin ₺ zamlanır anlamadım. Vergi var ama üç kağıtçı daha çok var. Malum konut kredileri düştü ama ev fiyatları arttı. Değişen ne oldu. Devleti bir tavan fiyat getirmesi gerek bence. Malını satan kişi noter gibi devletin açtığı bir yerde aracına değer biçtirmesi ve bu fiyattan 1 ₺ bile fazlaya satmaması gerek.
Doğru söylüyorsunuz hocam, devlet müdahalesini piyasaya bir ihtiyaç olarak görüyorum ben de. Kontrolsüz bir fiyatlandırma var resmen şuursuzca.

androidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aylık 3.000 TL de kazansanız bu paranın alım gücü çok az.
Ben okulu araba almak için bıraktım. Şu anda kusura bakmayın itler gibi pişmanım keşke okusaydım.
Tavsiyem bekleyin mesleğinizde en iyisi olmaya bakın. Gerisi zaten gelir.
Bir üniversite öğrencisine Tofaş yakışmaz.
Hocam yine kendime değil. Gerçekten 1. önceliğim kendim değilim. Yani genel olarak canım sıkılıyor. Babam 25 yıllık devlet memuru, kurumlarda maaşı yerlerde. 3200 TL net maaşı var derecesi de 1 in 4 ü. En kötü araba için kredi 2200 TL, bu adam eski püskü arabaya biniyor, canım yanıyor, diğer ülkelerde bu insanlar bu kadar refah içinde yaşarken, biz niye ulaşamıyoruz bu duruma ?