Maskelerin kullanım amacı
taşıyıcı bir kişiden yayılan virüs partiküllerinin sizin solunum yoluyla gribal enfeksiyona yakalanmamanız içindir.
Maske burada o işlevi nasıl görüyor peki? Yayılan partikülleri dış kısımda tutarak. Peki sadece coronavirüs ailesi için mi? Tabii ki hayır.
Dışarıda birçok mikrop, virüs, hastalık geziyor. Siz kolunuza takınca tabii ki o mikroplar oraya bulaşıyor. Sonrasında polis görünce ceza yememek adına hemen takıyorsunuz ve almayacağınız mikrobu, virüsü vücudunuza alıyorsunuz. Belki kendiniz için risk oluşturmaz ama kronik hastalığı olan kişilere erişimi kolaylaştırıyor ve dolaylı yoldan belki de ölümlerine sebep oluyorsunuz.
Normalde forumda açılan konularda nasihat, uyarı, tavsiye vs yerine konuda ne sorulmuşsa direk o şekil cevaplarım ama sizin bu yaptığınız hiç etik değil.
Umarım bir daha kolunuza takmazsınız.
Ben o maskeyi cebinde veya elinde sallayarak gezdirip polis görünce takanlardan değilim, ilk başta yunus polisi gördüğünde maskeleri takalım diye megafondan uyarı geçti sonrasında bana bakarak sizin maskeniz yok mu dedi bende kolumda dedim geldi yazdı. Alayladığımı düşündü sanırsam...
Ben orda ne itiraz ettim cezaya ne de takmış gibi yaptım, çünkü o görevini yapıyor bende kural dışı davranıyordum. O cezayı ödeyeceğim zaten, fakat bu demek değildir ki ben o maskeyi ağzımdan çıkarmayacağım. Çünkü maske ağzımı burnumu kapatıyor ve düzgün nefes alamıyorum.
Herkese yapsınlar bu cezayı maske takmayan takmaya çalışmayan herkese
900 deli 9000 olmalıki kimse takmamazlık yapmasın
Artık kolunda değilde takılması gereken yerde olur masken inşallah
Geçmiş olsun
Teşekkürler.
yazık günah neden takmıyorsunuz hastalıga yakalnınca agzınızda hortumla yatakta yatınca bunalmıcakmısınız az düşünün bunları
Saatlerce güneşin altında yürürseniz ve o maskede rahat hava akışı sağlayamadığınız zaman emin olun bir süreden sonra sizde kolunuza takmaya başlarsınız.

Zaten keyfi dışarı çıkmıyorum staj işlemlerimi halletmek için çıktım onda da cezayı yedim.