Hocam seni uzun süredir forum üzerinden tanırım ve takip ederim. Ama yanlış düşünüyorsun. Bu konuda kötü niyet ve hata sende. Sen bir film izleme sitesi açıp başkalarının markası, lisansı üzerinden ziyaretçi devşirip para kazanma niyetiyle site açmışsın. Bu hedefini gerçekleştirememişsin ve bu yüzden senin yaptığın suça göz yumulmasını istiyorsun.
Üstelik işini yaptıkları için avukatları itibarsızlaştıracak ifadeler kullanıyorsun değerli hocam. Avukatlar elbette tacizci ve tecavüzcüleri savunacaklar. Doktorlar ameliyat masasına tecavüzcü geldiğinde bu adam ölsün ben bunu tedavi etmem diyorlar mı? Doktorlarda mı itibarsız? Herkes işini yapıyor.
Sen karşımdaki film şirketi değil avukat diyorsun ama o iş öyle değil. Vekaleti varsa o avukat artık o şirket demektir. Ve o şirketin hakkını almak için uğraşır ve bunu yaparken kendi komisyonunu hakkını da alır.
Dosyaları sunucuda barındırmıyordum diyorsun. O yasa değişeli çok oldu değerli hocam. Uzun süredir sadece kopyalayan ve yayınlayan değil, kopyalanmasına veya yayınlanmasına aracılık eden de ceza alıyor. Şu sitede lisanssız içerik var gidip bedava izleyin demek bile suç teşkil ediyor artık.
Davadaki kötü niyet ve suç sana ait hocam. Avukatın bir ahlaksızlığı bir suçu bir fırsatçılığı yok. Film şirketleri bu konunun peşinde koşmak yerine bir hukuk bürosu ile anlaşır, ve kendi işi olan film üretimine ve pazarlanmasına devam eder. Hukuk Bürosu da daha çok kazanmak için müvekkilinin haklarını daha sıkı korumak için daha çok çalışır.
Bir hata yapmışsın inşallah başın daha fazla ağrımaz değerli hocam. Bu gibi durumlar daha çok duyulup genç kardeşlerimize ibret olmalı. Bir işe girmeden gireceğiniz işin hukuki altyapısını araştırmak lazım. Ceza almayacağına inanıyorsan, sitede filmin fragmanı olduğuna inanıyorsan sonuna kadar anlaşmayı reddedebilirsin. Ama burada marka ihlali de var. Yani adamların tescilli markası filmi üzerinden ziyaretçi devşirmeye çalışmışsın ticari olarak.
Yani sonuna kadar reddedebilirsin ya da anlaşabilirsin. Nasıl olursa olsun inşallah senin için en hayırlı şekilde sonuçlanır.
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum itibarsızlıştıma değil hocam şimdi şöyle diyeyim benim sitemde demo içerik var zaten aldığım gibi kaldı. Ayrıca arkadaşşlar bu kadar hırslı madem şuan beni mahkemeye verdikleri ipman 4 yıllardır bilinen site dahil tüm sitelerde film versiyonu olarak mevcut. Diyelimki sahiplerini bulamadılar neden siteler tib yemiyor ??