Önce geçmiş olsun, bu işi yaparken biraz masrafınız olacak elbette. Yanlız eğitim dediğimiz şey zaten arkasında durulacak konu değil, adı üstünde eğitim. Yani aldıktan sonra sizin kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Kötü amaçla söylemiyorum. Ezbere yapılan işler bir yerde tıkanıyor. Aldığınız eğitim temelde yeterli ancak ders çalışmamışsınız ezberlemişsiniz. Bu durumda eğitimin size faydası olmaz.
Piyasa o kadar kötü ki, Pinterest olmasa halimiz duman. Bazılarının bir sektörde bilgisi var ama bazıları mecbur bilmeden işe girmek zorunda...
Söylediğiniz konuları son çalışmam olan "self spam" kılavuzunda detaylı açıkladım. İsterseniz bakın. Siz zaten biliyorsunuz, söylediklerinizde de hsklısınız. Ama yedek almayı (şablon oluşturup) bilenler genelde yedekleri satarak veya site kurulum hizmeti vererek ticaret yaptılar.
Her hangi bir pin to pin eğitimi alan veya site kurulum hizmeti alan birinin yedek alıp kendi sitelerini kurma fikri aklına gelmeliydi. Her şeyi eğitim satanlardan da beklememek lazım.
Bende bu işi yaparken eğitim sattım. Eğitimimde hesap açma bölümünden adsense onayına, reklam yerleşiminden yedek almaya kadar her şeyi anlattım. Tabii ki zamanla yöntem geçerliliğini yitirdi ve satışı durdurdum. Hala aynı şeyleri para kazanın diye eğitim olarak satan insanlar var. Benim "bu yöntem artık para kazandırmaz" diye rafa kaldırdığım eğitim setini satıyorlar şuan forumdan eğitim alması mantıklı değil. Ayıptır söylemesi ben x.xxx TL kazanırken değil xx.xxx TLyi gördüğümde eğitim çıkardım. Şuan 10TL kazanan ben bu işi çözdüm diye eğitim satmaya başlıyor.
Şuan özel yazılımlar kullanılmayacak ise spam yapmak mantıklı değil. Türkçe makale yazıp satır satır translate ile İngilizceye cevirip, görselleri ters çevirip parlaklığı ile oynayıp + kanva uygulamasından tasarım oluşturularak çalışmak daha mantıklı.
5 TLye kanva pro alınabilir. WP site kurup öncelikle adsense onay alıp sonra bu şekilde çalışmaya başlanacak.
Hatta sitede bulunan görseller ile oynamaya bile gerek yok pintereste atılan görseli kanva üzerinden oluşturmak yeterli.
Türkiye'den sağlam bir yemek sitesi seçin. Dediğim gibi makaleyi İngilizceye cevirip siteye ekleyin. Canvadan bir görsel yapıp her makaleye 1 Max 2 pin atın. Bu işlem ortalama 15-20 dakika alır. Günde 4-5 tane böyle gönderi paylaşılsa özenerek yapıldığı için pinler %10 viral oluyor. 100 pinde ( ortalama 25 gün ) 10 pin viral olur oda tahmini 300-500 arası hit sağlar ( yurt dışında deneyen birisinin dediğine göre )
Tabii bu pinler sürekli hit getirmiyor, o yüzden bu işlem tekrarlanmalı.