HanBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, 5-6 ay önce Pinterest site kurulumu, pin to pin vb eğitimler satın aldım bayağı masraf ettim ve yapmaya çalıştım kiminden google onay alamadım kiminden hostu ayarlayamadim. Eğitimlerini satın aldıklarım insanların birisi de adam gibi satışlarının arkasında durup yardımcı olmadı. Şikayet konusu açmadım bu kişileri de söylemeyeceğim. Helali hos olsun ben de bir şey öğrendim sayelerinde. Bana bu konuda nasıl olduğunu gösterebilecek biri var mı? Delirmek üzereyim, olmuyor. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Önce geçmiş olsun, bu işi yaparken biraz masrafınız olacak elbette. Yanlız eğitim dediğimiz şey zaten arkasında durulacak konu değil, adı üstünde eğitim. Yani aldıktan sonra sizin kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Kötü amaçla söylemiyorum. Ezbere yapılan işler bir yerde tıkanıyor. Aldığınız eğitim temelde yeterli ancak ders çalışmamışsınız ezberlemişsiniz. Bu durumda eğitimin size faydası olmaz.

Mehmetmasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgisi olmayan birisinin artık pinterest üzerinden kazanç elde etmesi çok zor. Benim yazılım bilgim var, 1.5 yıl önce pinterest ile ilgileniyorum ve 6 ay aralıksız sadece pintopin üzerine çalıştım. Şuan ben düz pinTopin ile kazanacağım miktarın harcayacağım emeğin karşılığını vermeyeceğini düşünüyorum.
Daha açık konuşayım. Sen wordpress site kurarsın, ayarları yaparsın hatta bilgin varsa ( forumda eğitim verenlerde hiç görmedim ) duplicate ile yedeği alır sadece eklenti ayarlarını yaparak site açarsın.
Ben bırakmadan önce hesapları otomatik açtırıyordum, white api'lardan token aldırıp özel yazılımda kullanıyordum. Yazdığım ufak bir kod ile sunucudan otomatik sub domain açtırıp, dosyaları onlara kopyalatıp otomatik VT/kullanıcı açtırarak ayarlarını yaptırıyor ve 10 dakikada 40 tane sub domaini pinleyecek duruma getiriyordum.
Senin 1 tane wordpress sitesini ayarlayıp pintopin yapacak durumuna getirmek 30 dakikanı alacak ise ben 40 tanesini 2 saatte kuruyordum.
Pinterest kategorisinde birbiri ile atışıp duran ( her şeyi bilen ) 3-4 aylık üyelerden eminim daha fazla bilgim var.

İlla yapıcam diyorsan özel mesaj at sana örnek bir site atayım. Aklımda olan bir şey var onu şuan otomatiğe dökmeye çalışıyorum, sana anlatayım aklına yatarsa manuel denersin.
Piyasa o kadar kötü ki, Pinterest olmasa halimiz duman. Bazılarının bir sektörde bilgisi var ama bazıları mecbur bilmeden işe girmek zorunda...

Söylediğiniz konuları son çalışmam olan "self spam" kılavuzunda detaylı açıkladım. İsterseniz bakın. Siz zaten biliyorsunuz, söylediklerinizde de hsklısınız. Ama yedek almayı (şablon oluşturup) bilenler genelde yedekleri satarak veya site kurulum hizmeti vererek ticaret yaptılar.

Her hangi bir pin to pin eğitimi alan veya site kurulum hizmeti alan birinin yedek alıp kendi sitelerini kurma fikri aklına gelmeliydi. Her şeyi eğitim satanlardan da beklememek lazım.