Hakkınızda açılacak bir inceleme için bugün itibariyle en fazla 2015 yılına gidebilirler. 01.01.2015 tarihinden günümüze kadar olan tüm kayıt dışı ödemeler için başvurabilirsiniz. İnceleme başlamamış ise müfettişlerin kabul etmekten başka seçenekleri kalmıyor. Eğer inceleme başladı ise dosyaya koyuyorlar ve mahkeme yolu açılıyor. Bu zamana kadar ben inceleme aşamasında iken varlık barışını kabul edip dosyayı kapatan bir müfettiş görmedim, haberini de duymadım.
Müfettişler kendi cephelerinden bakıyorlar olaylara. Bir çoğu yeni atanmış belkide müfettiş olarak ilk deneyimleri, o yüzden devletin aleyhinde bir sonuç çıkarmaktan oldukça çekiniyorlar.
Sizin hakkınızda inceleme başladı ise henüz rapor üst kurula sunulmadan dosyaya ilave ettirme şansınız var. Sonrası malum mahkeme yolu gözüküyor.
Hocam simdi Ankara'dan bir musavir ile telefonda gorustum, varlik barisindan faydalanmak icin danismanlik almak istedigimi beyan ettim. Bana net bir sekilde:
Varlik barisindan faydalanabilmem icin bir incelemenin olmamasi/baslamamis olmasi gerektiginden ve suan hali hazirda mukellef olmam gerektiginden bahsetti. (Benim incelemem 2015-2016 ve ben 2019 da mukellefiyetimi sonlandirmistim.)
Bu konu ile ilgili danismanlik alacagim Ankara'da olan bir musavir var midir?