Bilgisi olmayan birisinin artık pinterest üzerinden kazanç elde etmesi çok zor. Benim yazılım bilgim var, 1.5 yıl önce pinterest ile ilgileniyorum ve 6 ay aralıksız sadece pintopin üzerine çalıştım. Şuan ben düz pinTopin ile kazanacağım miktarın harcayacağım emeğin karşılığını vermeyeceğini düşünüyorum.
Daha açık konuşayım. Sen wordpress site kurarsın, ayarları yaparsın hatta bilgin varsa ( forumda eğitim verenlerde hiç görmedim ) duplicate ile yedeği alır sadece eklenti ayarlarını yaparak site açarsın.
Ben bırakmadan önce hesapları otomatik açtırıyordum, white api'lardan token aldırıp özel yazılımda kullanıyordum. Yazdığım ufak bir kod ile sunucudan otomatik sub domain açtırıp, dosyaları onlara kopyalatıp otomatik VT/kullanıcı açtırarak ayarlarını yaptırıyor ve 10 dakikada 40 tane sub domaini pinleyecek duruma getiriyordum.
Senin 1 tane wordpress sitesini ayarlayıp pintopin yapacak durumuna getirmek 30 dakikanı alacak ise ben 40 tanesini 2 saatte kuruyordum.
Pinterest kategorisinde birbiri ile atışıp duran ( her şeyi bilen ) 3-4 aylık üyelerden eminim daha fazla bilgim var.

İlla yapıcam diyorsan özel mesaj at sana örnek bir site atayım. Aklımda olan bir şey var onu şuan otomatiğe dökmeye çalışıyorum, sana anlatayım aklına yatarsa manuel denersin.