Hocam dropshipping işinin amazon'da pek sürdürülebilir olmadığı söyleniyor. FBA ile daha sağlıklı ve uzun süreli satış yapılabileceği söyleniyor. FBA satışları direk prime üyelere tavsiye ediliyormuş. Şöyle bi inceledim de dropshipping ile ilgili amazonun poliçesinde sıkı şartlar var. Bunları nasıl aşıyorsunuz, fikriniz nedir bu dropshipping vs fba olayı ile ilgili ?
FBA'da yapıyorum, kadar rahat bir iş değil ve sermaye bağlıyorsunuz oraya ve dönüşünü bekliyorsunuz kar marjı hemen hemen aynı
https://sellercentral.amazon.com/gp/...rnal/201808410
Dropshipping politikaları o kadar da sıkı şartları yok aslında, bildiğim kadarıyla ETSY filan direk yapamazsın diyor Amazon bu kurallar altında yapabilirsin diye yazmış makul istekleri var.
Alıntı
İzin verilmeyen damla nakliye örnekleri:
- Başka bir çevrimiçi perakendeciden ürün satın alma ve gönderinin sizi satıcı olarak tanımlamaması veya ambalaj fişleri, faturalar veya dış ambalajda sizden başka biri (diğer çevrimiçi perakendeci dahil) görünmesi durumunda, perakendecinin doğrudan müşterilere gönderilmesini sağlama ; veya
- Ambalaj fişleri, faturalar, dış ambalajlar veya kendi adınız dışında bir satıcı adını veya iletişim bilgilerini gösteren diğer bilgileri içeren gönderim siparişleri.
Bir önceki mesajımda paylaştığım oraya da yazdım, kargo firması ödemeleri.
Bu işe olmaz, sürdürülemez diyen arkadaşların yaptığı klasik dropshipping sistemi amazon.com'dan al hangi pazara istersen sat, ama adamlar bunu yapma diyor hal böyle olunca tabi sürdürebilir bir model olmaktan çıkıyor.
Amazon ne diyorlar fatura,fiş ve ambalajlar da Ahmet'in Mehmet'in ismi yazmasın müşteri kimden aldıysa onun ismi yazdın diyor,
Kargoyu ben gönderiyorum, kargo faturam, tracking numaram daha da isterse kargo etiketimin görseli bile bende var bunu her şekilde amazona kanıtlayabiliyorum.
Aşağıya ekliyorum kargo etiketini, sol tarafında adıma basılmış mağaza adım,isim soyisim, ürün bilgileri yer almakta.
Ayrıca bunu yaptığıma dair depo ile aramızda resmi sözleşme var bu bile yeterli, depo ilave olarak her paketin görselini gönderiyor
Diğer kurallarına da yerine getiriyoruz, neden sürdürebilir olmasın?