TC vermek zorunda olduğumu bende biliyorum fakat anlamadığınız mevzu şu Ben zaten X firmasına kayıt olup TC mide girip zaten 1 hizmet satın almıştım. Bu X firması kafasına göre hizmeti Y firmasına attığı için ben oraya neden TC ekliyeyim aldığım hizmet zaten var idi mevzu bu tc verip vermemekte deilki Firmanın kafasına göre hizmeti sağa sola göndermesi.
Not: Burda altınıda çizeyim Firma Komple devir etmiyor. Firmayı devir alan birileri filan yok bunu yazanlarda var sanırım. Normal satış hayatına devam ediyor zaten
Evet orada aktif'ti ancak hizmet sağlayıcısı el değiştirdiği ve hizmeti veren firma değiştiği için tekrar vermeniz gerekiyor. Devlet bu kaydın doğrulamasının yapılmasını istiyor hizmet sağlayıcı firmalardan, yeni firma sizden beyan alıyor ki her hangi incelemede yanlışlık çıkarsa bilgiyi sizin beyan ettiğinize dair ellerinde kayıt olsun. Böylelikle hukuki bir çıkmazda siz yanlış beyan etmişseniz sorumluluk sizde olmuş olacak. Tc bilginizi herkese vermek istememekte haklısınız ancak bu firmalardan değil devletin koyduğu kanunlardan kaynaklanan bir durum, sadece hosting hizmeti için değil, internet satışlarındaki nerdeyse herşey için Tc bilgisi ile fatura kesilmesi gayri resmi şekilde zorunlu, normal şartlarda belli bir meblaya kadar nihai tuketici yazarak şahıs bilgisi yazılmadan fatura edilebiliyor ancak bankalarda ve devlette illaki sorun çıkıyor, her hangi bir mahkeme durumunda müşteriye kesilmiş fatura isteniyor, nihai tüketici olarak kesilmişse işlemin o müşteriye ait olduğunun kanıtlanması zorlaşıyor. Diğer bir husus uluslararası KYC (Know your customer) yasaları, yani müşterini tanı politikası, yine belli mebla üzerinde kimlik adres doğrulamasini zorunlu kılan bir yasa. Dediğim gibi normal şartlarda problem olmayacak bir şey ancak internet üzerinde her türlü alavere dönme riski olduğu için firmalar bu bilgileri doğrulamayı tercih ediyor, şuan bu forumun da sürekli gündemine gelen Seyyit olaylarına bakarsan neden bunların zorunlu tutulduğunu anlarsın.
Yani size has veya bu firmanın hizmeti devretmesine has bir durum değil bu, internette alışveriş yapıyorsanız mal/hizmet alıyorsanız malesef bu tür bilgileri vermek zorunda kalıyorsunuz.
Ben de şahsen bilgilerimi vermek istemiyorum ancak internet üzerinde işlem yapmak için zorunlu, hiç tanımadığımız bilmediğimiz firmalara pasaport ve adres doğrulama için elektrik su faturası tarayıp yolluyoruz. Adamlar 1-2 yıl sonra kapatıp gidecek mi, birine devredip o firma bu bilgileri darkweb'de satacak mı, pasaportumuz bir kanunsuz iş için üzerine başkasının resmi konup satılacak mı Allah bilir, ama el mahkum bazı hizmetlere erişim için veriyoruz.