Merhaba.
5 Adet yavru kedi var yazlık tarzında bir evde oturuyoruz müstakil kapıda ki kediler aslında bakılırsa 5'ine birden iç dış parazit aşısı biraz sıkıntı olacaktır ancak yine de var ise öneriniz internetten şunu alın faydasını görürsünüz dediğiniz alalım her yeri pire sardı diyebilirim bahçenin.
internetten satılanlarla direk boşa para harcamış olursunuz. O ******** pireler veterinerden aldığımız ilaçlara bile 2 3 yılda bir bağışıklık kazanıyorlar (sivrisinekler gibi). İlaç firmaları da formülünü değiştiriyor sürekli. Bitkisel olan malzemeler sabit kaldığı için işe yaramıyor.
Ama veterinerlerde küçük baş hayvanlar için konsantre ilaçlar bulunuyor. Suya karıştırarak sprey haline getiriyorsunuz. Hem hayvanlara kullanabilirsiniz. Hem de bahçenizde pire gördüğünüz yerlere sıkabilirsiniz. Ben geçen sene şişesi 130 liraya almıştım ve sadece 100 ml'lik şişenin 2 3 ml'i işimi görmüştü. İsmini malesef hatırlamıyorum. Zaten veterinere sorarsanız o hangi ölçekte sulandıracağınızı da söyler.
Bu arada advantage multi'nin tanesini 50 60 liraya satıyorlar ama kutu alırsanız içinden 3 tane çıkıyor. Her yavru kediye yarım tüp kullanabilirsiniz. Kutu alınca ekonomik oluyor 120-140 lira arasında olması lazımdı corona öncesinde. Şu anda fiyatı nedir emin değilim.