Ben daha askere gitmeden aile ve arkadaş çevremde ki büyüklerim acemi birliğin çok sıkıntı çekip usta birliğinde biraz da olsa rahat olacağımı söylediler. Acemi birliği çok kalabalıktır pistir leştir sabah 5 den akşam 9 a eğitimler gece ani koğuşa su basmalar vs. vs. ben Mayıs celbinde teslim olmam gerekirken olmadım 2 ay kaçak gezdim ve en sonunda gidip bitirmek istedim. Ağustos ayının ilk günü askerlik şubesine gittim sen bakayasın al bu kağıdı 2 gün içinde teslim ol Bilecik Merkez ( bilecik merkez dikenli teller gelme torun senide si..... ) jandarma kuvvetisin dediler. Öğleden sonra 5 gibi teslim oldum. Benimle birlikte 5 asker vardı, 1 gün misafir koğuşunda kaldık. Ertesi gün bölükler belli oldu ben 3.tabur 12.bölüktüm taburuma bi çavuş beni götürdü ilk 5 gün kıyafetlerden sorumlu komutan olmadığı için kıyafet alamadık çünkü celp zamanı teslim olmadığım için komutan ya görevdeydi ya başka bir yerde tam hatırlamıyorum ilk 5 gün kıyafetim yoktu ve topu topu 8 askerdik koca 12.bölük 250 kişi kapasiteli bölük 8 askerdi neyse ilk 5 gün kıyafetim olmadığı için ve başka bir üst rütbeli komutanın beni görüp sıkıntı çıkmasın diye koğuştan dışarı adım attırmadılar sadece yemek yemeye gidip geliyorduk zaten öbür bölüklerde de nüfus çok fazla değildi. Kıyafetleri aldıktan sonra acemi birliği kısa dönem 21 gün sürüyor diyorlardı kıyafetleri aldıktan sonra biz 8 askeri her gün Amfi diye söyledikleri ufak bir bahçe ve kapalı alanda içeride 1 bilgisayar ve projeksiyon bulunan askerlere g3 tüfeği videoları izlettikleri bir yerden başka bir şey yok. Yine bir gün amfi mıntıkasını yaptıktan sonra nöbetçi astsubay bize video izletmek için amfiye götürdü ve bilgisayarın klavyesi F klavye fakat bilgisayar ayarlarında Q ya dönmüş ve tam 1 saat onunla uğraştı ve en sonunda aranızda bilgisayardan anlayan varmı dedi ben varım komutanım dedim gel bak şuna dedi şifreyi sordum söyledi yazdım olmadı daha sonra oturum ekranında erişim ayarlarından klavyenin q olduğunu farkettim ve yıllarca kullandığım için bakmadan yazdım ve açıldı komutan artık bundan sonra amficisin dedi. Amfici olmak acemi birliğimde ki en iyi olaydı usa birliğimizin açıklanmasına 10 gün kala bir celp geldi biz 2 gün içinde 255 kişi olduk ve kaldığımız koğuş sadece 15 kişilikti Bilecik te yapanlar bilir karışık koğuşlar vardır. Her sabah 5:15 içtimasında komutan amfi görevlisini ve amfi çaycısını ayırıp gidin açın mıntıkayı yapın diye bizi yolluyolardı. Çaycı çayı demliyordu ben amfide 2 büyük klimayı açıp bilgisayarda yüklü Recep İvedik John Wick Iron Man vs toplasan 20 film vardı o filmlerini izliyorduk. Usta birliğim açıklanana kadar acemi birliğimde tekmil vermekten başka hiç bir şey öğrenmedim daha doğrusu nüfusumuz az diye eğitim vermiyorlardı hatta bazı nöbetçi asteğmenler bu ne *** bir avuç askersiniz ben ne yapayım sizle siktirin gidin yatın koğuştan çıkmayın diyordu. ) Kahvaltıya öğle ve akşam yemeğine hep en önce ben ve çaycı devrem gidiyorduk 1 kere eğitime katılmadık 1 kere ceza yemedik hatta o 250 kişi o sıcağın altında şınavlar eğitimler yaparken biz amfide klima açık film açık kola makinalarından kolamızı yudumlayıp makaramızı yapıyorduk. Buda böyle bir anımdır askere gidecek olan arkadaşlara tavsiyem acemide de ustada da mutlaka bir görev edinin ne kadar ortalıkta olursanız o kadar iş kitliyorlar. Merak edenler için usta birliğimi ifşa etmeyeyim bir kapalı cezaevinde sırf bilgisayardan anlıyorum diye yazıcı yaptılar yeni gelen asker ve mahkumların bilgilerini bilgisayara kaydetmekten başka hiç bir iş yapmadım ara sıra asker olmadığı zamanlarda nöbete gidiyordum oda asker görevden dönene kadar kimi hastaneye kimi adliyeye mahkum götürüyordu tabi komutanlar götürüyordu ama minimum 6 asker alıyorlardı mp5 li onlar görevden dönünceye kadar tutuyordum onun dışında full yatış buda böyle bir anımdır..... ))))))))))))